UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-07-29 19:24

Birkózás: László Nikolett ötödik lett a római U17-es világbajnokságon

Az ESMTK-KIMBA versenyzője, László Nikolett (46 kg) kikapott a bronzmeccsen ukrán riválisától, így az ötödik helyen zárta a római U17-es birkózó-világbajnokságot.

A pesterzsébetiek korosztályos Európa-bajnok birkózója, László Nikolett révén a péntek esti éremcsatákban is volt magyar érdekelt az olasz fővárosban zajló U17-es világbajnokságon.

László Nikolett (zöldben) az ötödik helyen végzett a római U17-es vb-n Fotó: UWW / MBSZ
László Nikolett (zöldben) az ötödik helyen végzett a római U17-es vb-n Fotó: UWW / MBSZ
A 46 kilósok között induló magyar lány csütörtökön azeri és francia ellenfélt verve jutott be a legjobb négy közé, majd az elődöntőben nagy csatát vívott az amerikai Gomezzel, de végül kikapott tőle később szerzett ponttal. Így a pénteki helyosztók programjában a harmadik helyért léphetett szőnyegre a kadét Eb-bronzérmes ukrán Kulakivszkával szemben. Az elődöntőhöz hasonlóan a bronzmérkőzés is nagy, fej fej melletti küzdelmet hozott, amelyből végül az ukrán került ki győztesként, 4–2-es arányban. Ezzel László Nikolett az ötödik helyen fejezte be a világbajnokságot. A japán Macuda Koko nyerte a 46 kilós súlycsoport döntőjét, az aranyéremért technikai tussal diadalmaskodott – a Lászlót legyőzőt – amerikai Gabriella Gomez ellen. A magyar lányok egy ezüstéremmel és egy ötödik hellyel térhetnek haza Rómából.

NŐI BIRKÓZÁS: Ötödik versenynap (péntek), esti program, helyosztók: Bronzmérkőzés: 46 kg: Jelizaveta Kulakivszka (ukrán)–László Nikolett 4–2 Korábbi eredmények (csütörtöki előcsatározások): Selejtezők: 46 kg: László Nikolett–Aysel Mammadzada (azeri) 4–1 Nyolcaddöntők: 53 kg: Mikle Hédi–Gular Habibova (azeri) 7–0 Negyeddöntők: 46 kg: László Nikolett–Juliette Lescura (francia) 2–0 53 kg: Ja Csen (tajvani)–Mikle Hédi 5–1 (a tajvani kikapott az elődöntőben, így Mikle kiesett) Elődöntők: 46 kg: Gabriella Gomez (amerikai)–László Nikolett ‘3–3 (később szerzett ponttal)

Péntek délután elrajtoltak a szabadfogású birkózók küzdelmei is, méghozzá – az első napon – két magyar fiatallal. Biblia Róbert (65 kg; Kiskunfélegyházi BSE-KIMBA) jutott a legtovább, két sikere után a negyeddöntőben búcsúzott, míg az U17-es Eb-ezüstérmes Zsivnovszky Péternek (80 kg; Sziget SC-KIMBA) a selejtezőben véget ért a világbajnokság.

SZABADFOGÁS: Ötödik versenynap, délutáni program: Selejtezők: 65 kg: Biblia Róbert–Nixon Suddens (új-zélandi) 10–0 80 kg: Hamza Kucuk (török)–Zsivnovszky Péter 8–7 (Zsivnovszky kiesett, miután a török kikapott a negyeddöntőben) Nyolcaddöntők: 65 kg: Biblia Róbert–Mohamed Elszajed (egyiptomi) 3–2 Negyeddöntők: 65 kg: Goga Otinasvili (grúz)–Biblia Róbert 10–0 (Biblia búcsúzott, mivel a grúz vereséget szenvedett az elődöntőben)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.