UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-07-29 12:58

Cselgáncs: a nehéz időszak után EYOF-ezüstérem lett Kelemen Adél jutalma

A cselgáncsozók harmadik versenynapja sem telt el magyar dobogós nélkül Besztercebányán. A szolnoki Kelemen Adél ezüstérmet szerzett a 63 kilósok között, és az elvesztett döntő után elmondta, nagyon sokat jelent neki ez a második hely.

Szeleczki Szabina (44 kg) ezüstje és Mamira Luca (52 kg) bronza után csütörtökön újabb medállal gazdagodott a magyar cselgáncsozók éremtermése a besztercebányai Európai ifjúsági olimpiai fesztiválon. A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzője, Kelemen Adél a 63 kilósok mezőnyében egészen a döntőig menetelt, majd az aranycsatában vereséget szenvedett a ifjúsági és junior Európa-bajnok, junior vb-ezüstérmes izraeli Kerem Primótól, így ezüstéremmel térhet haza a viadalról.

Kelemen Adél  Fotó: Szalmás Péter / Magyarock
Kelemen Adél Fotó: Szalmás Péter / Magyarock
„Nehéz időszak volt az elmúlt egy év, így nagyon örülök, hogy sikerült kijutnom, imádom az EYOF minden percét. Sajnálom a döntőt, de kifejezetten erős az izraeli lány, régóta szerettem volna már egyet küzdeni vele. Csodálatos volt, hogy ennyien szurkoltak nekem, mindenkinek át kellene élnie ezt a hangulatot” – értékelt Kelemen a finálét követően a magyarock.hu-nak. A judoteremben az olimpiai bronzérmes úszó Kenderesi Tamás öccse, Péter is tatamire lépett csütörtökön. Tamás a helyszínen szurkolt testvérének, azonban az ifjúsági Eb-ezüstérmes Péter (90 kg) kikapott a negyeddöntőben, és ezúttal be kellett érnie a hetedik hellyel. Miklósvölgyi Dániel (81 kg) a legjobb 32 között kiesett. Három versenynapot követően a magyar cselgáncsozók két ezüst- és egy bronzéremmel állnak. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.