UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-07-30 20:22

Kézilabda: magabiztos, argentinok elleni sikerrel kezdte az U18-as leány vb-t a magyar válogatott

Az első negyedórát leszámítva egyértelműen az argentin együttes fölé nőtt a magyar leányválogatott a szkopjei U18-as kézilabda-vb első mérkőzésén, s végül 39–23-ra győzött.

Még el sem kezdődött, de már tudni lehetett, hogy kihívásokkal teli U18-as világbajnokságot rendeznek Észak-Macedóniában, hiszen ezen a tornán debütál a wax nélküli labda. Ez persze nem csak a magyarra, hanem valamennyi csapatra érvényes – azonban ahogyan Bohus Beáta szövetségi edző is elmondta, a váltás a technikásabb, jobb képességű alakulatokat érzékenyebben érinti.

Simon Petra öt góllal vette ki a részét az argentinok elleni sikerből Forrás: IHF
Simon Petra öt góllal vette ki a részét az argentinok elleni sikerből Forrás: IHF
Az argentinok elleni nyitómeccs sem indult egyszerűen a harminc fokos szkopjei csarnokban, negyedóra után a vártnál kisebb, csupán egygólos volt a magyar előny (7–6). Aztán idővel természetesen kijött a két válogatott közötti különbség, és a már a félidőben 16–11-re vezettek a mieink. A szünet után aztán sikerült minimalizálni a technikai hibák számát, ezáltal tovább nőt a különbség, a számláló tizenhat találatnál állt meg, a magyar csapat magabiztos 39–23-as sikerrel kezdte a tornát. A vasárnapi pihenőt követően hétfőn 20.30-tól a nyitó körben a franciáktól 31–28-as vereséget szenvedő spanyolokkal találkoznak Simon Petráék.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia) H csoport, 1. forduló Magyarország–Argentína 39–23 (16–11) Legjobb góllövők: Farkas J. 7, Csernyánszki 6, Simon P. 5

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.