UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-07-31 11:45

Kézilabda: három győzelemmel hangolt az Eb-re az ifjúsági fiúválogatott

A felkészülési meccsek remekül sikerültek az ifjúsági fiú kézilabda-válogatottnak a montenegrói U18-as Európa-bajnokság előtt, amely az első nagy nemzetközi megméretése lesz a korosztálynak.

A fiú ifjúsági korosztály zárja majd a nyári korosztályos kézilabda-világversenyek sorát a jövő hét csütörtökön kezdődő U18-as Eb-vel. Eddig nem lehet panasz a magyar fiatalok teljesítményére: az U20-as női vb-n ezüstérem, az U20-as férfi Eb-n a minden idők harmadik legjobb szereplésének számító ötödik hely lett a vége, az U17-es lányok éppen szombaton nyerték meg az EYOF-ot, míg az U18-as leányegyüttes még csak most kezdte, mindenesetre a nyitó meccsen tizenhat góllal nyert Argentína ellen.

Jól sikerült edzőmeccsek után várja az Eb-rajtot az ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ
Jól sikerült edzőmeccsek után várja az Eb-rajtot az ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ
A felkészülés Kárpáti Krisztián együttesének is remekül sikerült, a három közelmúltbeli edzőmérkőzését mind megnyerte: múlt héten 39–20-szal ütötte ki az olaszokat, míg pénteken és szombaton 39–36 -ra, illetve 28–24-re múlta felül a szerbeket. Ami a csoportbeosztást illeti, hozzátéve, hogy Európa-bajnokságon könnyű csoport nincs, a lehetőségekhez nem járt rosszul a magyar csapat. Megvan az esélye a nyolc közé jutásra a németek, az izlandiak és a lengyelek mellől (ehhez az első két hely valamelyikén kellene végeznie), és utána a középdöntőben sem az előzetesen legerősebb négyesekből kapna ellenfelet. Persze mindez nagyrészben felesleges találgatás, a csapat egyelőre biztosan csak a csütörtöki, németek elleni mérkőzésre koncentrál, amelyen valószínűleg még a felkészülési meccseken mutatottnál is jobb produkcióra lesz szükség.

Fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró) Az A csoport programja Augusztus 4., csütörtök: Magyarország–Németország, 13.45. Augusztus 5., péntek: Magyarország–Izland, 16. Augusztus 7., vasárnap, 16:00: Magyarország–Lengyelország, 16.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.