UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-08-02 16:18

BMX-cross: 14 éves Farkas Bendegúz érte el a legjobb magyar eredményt a nantes-i vb-n

Öt magyar fiatal indult el a múlt hét végén a BMX-cross képviselőinek világbajnokságán Franciaországban; a versenyzők közül a 14 éves Farkas Bendegúz érte el a legjobb eredményt, aki a 21. helyen végzett a kategóriájában.

Összesen hat versenyző, köztük öt utánpótláskorú képviselte a magyar színeket a július 26-31. között Nantes-ban megrendezett BMX-világbajnokságon. A franciaországi viadalon a versenyzőink közül a 14 éves Farkas Bendegúz érte el a legelőkelőbb helyezést, 21. lett a 131 induló közül a kategóriájában, hajszállal lecsúszva a legjobb tizenhat közé jutásról.

A 14 éves Farkas Bendegúz a 21. helyen végzett a kategóriájában a nantes-i vb-n Forrás: csupasport.hu
A 14 éves Farkas Bendegúz a 21. helyen végzett a kategóriájában a nantes-i vb-n Forrás: csupasport.hu
„Nem az esélytelenek nyugalmával szállt nyeregbe, legalábbis ami a selejtezőket illeti – nyilatkozta a fiatal versenyéről Vincze Gergely, a válogatott szövetségi kapitánya. – A negyeddöntőben a továbbjutást érő harmadik helyen tekert, de az első kanyar után túlugratott, aminek következtében kiesett a ritmusból, majd a következő ugratón is vesztett sebességéből, s emiatt jobbról és balról is bevágtak elé. Próbált ugyan visszajönni a versenybe, de már nem tudott. Büszke lehet a huszonegyedik helyére, főképp annak tükrében, hogy mi, magyarok – finoman fogalmazva – egyáltalán nem tartozunk a nagy BMX-nemzetek közé. Úgy érzem, benne volt, hogy a legjobb tizenhatba kerüljön. Karrierjében most vízválasztó előtt áll, hiszen hamarosan a tizenöt-tizenhat évesek között fog versenyezni, majd a juniormezőnyben, amelyet az U23-as és az elitkategória követ. Kiderül, tud-e megfelelő időt és energiát szánni a BMX-ezésre, és persze a szülein is múlik, mennyi pénz hajlandóak erre áldozni.”

A nantes-i BMX-világbajnokságon (július 26-31.) induló magyar fiatalok eredményei: Fiúk: Réczeg Bence U8 (55 induló): 41. hely Kiss Bence U10 (121 induló): 80. hely Markó Benedek U10 (121 induló): 92. hely Farkas Bendegúz U14 (131 induló): 21. hely Lányok: Reicher Flóra U10 (76 induló): 36. hely

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.