UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-08-03 11:43

Evezés: a kapitány szerint tavalyhoz képest előreléptek az U23-as fiatalok

A múlt hét végén ért véget az U23-as és az U19-es evezősök varesei világbajnoksága, a legjobb magyar eredményt pedig a „nagyok” között a Boros Bálint, Czinege Tamás könnyűsúlyú kettes érte el; a fiatalok teljesítményét a korosztály szövetségi kapitánya, Molnár Dezső értékelte.

Július 25-31. között az olaszországi Varesében rendezték meg az U23-as és az U19-es evezős korosztály kombinált világbajnokságát, amelyen a magyar csapat összesen harminchárom versenyzővel vett részt. Az idősebbek hétfőtől szombatig, a fiatalabbak szerdától vasárnapig mérték össze a vízen a tudásukat.

Czinege Tamás (elöl) és Boros Bálint kettőse hajszállal maradt le a dobogóról Forrás: Magyar Evezős Szövetség
Czinege Tamás (elöl) és Boros Bálint kettőse hajszállal maradt le a dobogóról Forrás: Magyar Evezős Szövetség
A magyar eredményeket tekintve mindkét korosztályban két egység jutott a legjobb hat egyikeként az A-döntőbe. Az U23-asok szövetségi kapitánya, Molnár Dezső az esemény előtt egy éremre látott reális esélyt, ám a férfi egypárak között Szklenka Bence nem tudta beteljesíteni a hozzá fűzött reményeket, nyolcadik lett, a Boros Bálint, Czinege Tamás könnyűsúlyú kettes viszont óriási hajrával mindössze kilenc századdal maradtak le a dobogóról. „A prognózisok, elvárások a válogatók és a Bledben nyújtott teljesítmények alapján vannak felállítva, az viszont előzetesen nem tudjuk, melyik ország hogyan tekint a korosztályos vb-re, hiszen az U23-as versenyzők nagyrésze a felnőttek között is szerepel – kezdi az Utánpótlássportnak Molnár. – Arra számítottam, hogy sokan a két hét múlva esedékes felnőtt Eb-re fognak készülni, ám a legtöbben az U23-asok viadalára is beneveztek, emiatt rendkívül erős mezőny jött össze Olaszországban. Tavalyhoz képest jóval előrébb lépett a válogatott: megváltoztak, magasabbra lettek téve a kiküldetési szintek, ami az eredményekben is megmutatkozott. A Boros, Czinege páros 2021-ben is döntőzött, most viszont már a dobogó is hajszálon múlott. Nem mindenkinek sikerült formába kerülni, a C-döntősök többre is képesek, de összességében elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével.” Az U23-as evezősöknek nem lesz sok idejük pihenni, hiszen szeptember 3-4. között a korosztályos Európa-bajnokságon fognak szerepelni Belgiumban. „Versenyük addig már nem lesz, tiszta felkészülés várható. A vb-n indulókhoz képest egy plusz egység fog indulni Hazewinkelben.” További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.