UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-08-11 18:17

Bridzs: ezüstérmes lett Argay Zsolt és Kemény Márk párosa az U21-es vb-n

Argay Zsolt és Kemény Márk párosa ezüstérmet szerzett az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos bridzsvilágbajnokság U21-es mezőnyében.

Az U21-es között Magyarországot két pár képviselte az olaszországi Salsomaggioréban zajló nyílt korosztályos bridzsvilágbajnokságon: a fiatal kora ellenére összeszokott és a hazai élmezőnyön edződött Argay Zsolt (20), Kemény Márk (18) kettős, illetve a frissen összeállt, és egyelőre a versenybridzset még csak kóstolgató, de ígéretes és ambiciózus Selmeci Dávid (18), Zábrádi Benjámin (15) páros. Mind a négyen az MTK Budapest játékosai.

Kemény Márk, Argay Zsolt, Zábrádi Benjámin, Selmeci Dávid Forrás: Bridzs Világszövetség
Kemény Márk, Argay Zsolt, Zábrádi Benjámin, Selmeci Dávid Forrás: Bridzs Világszövetség
A hazai szövetség beszámolója szerint a vébén olyan francia, norvég és amerikai fiatal sztárok is szerepeltek, akik folyamatosan a legerősebb nemzetközi mezőnyben fejlődnek, rendszeres résztvevői a legnagyobb viadaloknak. A verseny két napon át tartó selejtezővel indult a benevezett 56 pár számára. Az Argay, Kemény pár kezdettől fogva az élmezőnyben (sőt, annak is az elején) tanyázott, az esélyesekkel folyamatosan váltva egymást az élen. A harmadik napon játszott huszonhatos döntőbe második helyen jutottak be. A Selmeci, Zábrádi páros jelentős érettségről és versenyzői képességekről tanúbizonyságot téve annak ellenére kúszott be a harmadik nap résztvevői közé, hogy az első nap után jelentősen lemaradva a 42. helyen állt. A döntő három fordulója hasonlóan alakult a selejtező hat fordulójához magyar szempontból: Selmeci és Zábrádi folyamatosan kúsztak előre, míg végül az elismerésre méltó 14. helyen zártak. Mindeközben Argay és Kemény egy pillanatra sem engedték el a dobogót. A harmadik, utolsó forduló közepére lényegében két pár maradt versenyben a világbajnoki címért, melyet végül a kezdetben is esélyesnek tűnő Kolesnik, Xu pár szerzett meg, a meglepetésre második helyen befutó magyar Argay, Kemény duó előtt. A harmadik a dán-francia Lahrmann, Rombaut duó lett. További korosztályos hírek BRIDZSBEN a sportági aloldalunkon.