UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-17 18:58

Vízilabda: kijelölték az U16-os lányok vb-keretét

Az U16-os leány vízilabda-válogatottat irányító dr. Sike József kijelölte a korosztály görögországi világbajnokságára utazó keretet.

Vasárnaptól a magyar fiú és a leány U16-os vízilabda-válogatott is Görögországban vesz részt a korosztály világbajnokságán.

Varró Eszter az U16-os vb-n is ott lehet Fotó: Slobodan Sandić
Varró Eszter az U16-os vb-n is ott lehet Fotó: Slobodan Sandić
A lányok Larissza városában küzdenek a minél jobb eredményért, a válogatottat irányíró dr. Sike József pedig meg is nevezte, hogy kikre számít a világbajnokságon – számol be a hazai szövetség portálja. A csapatban Hajdú Kata, Lendvay Zoé, Tiba Panna és Varró Eszter ott volt az U19-es netanyai Európa-bajnokságon, valamint az U18-as belgrádi világbajnokságon (előbbin ezüst-, utóbbin bronzérmet szereztek a lányok) is, míg Torma Luca szintén tagja volt a belgrádi keretnek. Az úgynevezett kísérleti világbajnokságon (ennek a korosztálynak elsőként rendez a FINA vb-t) a mieink a török, az olasz és a horvát válogatottal játszanak a csoportjukban.

A világbajnokságra utazó keret: Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra Tartalék: Gulyás Oldal Emma, Bereczki Luca A stáb tagjai: dr. Sike József vezetőedző, Csicsáky Vince edző, Béres Gergely kapusedző, Batki Bence masszőr, Horváth Márton orvos, Hesz Máté csapatvezető, Biros Péter utánpótlás szövetségi kapitány A csapat erőnléti edzője Tóth Andrea volt a világbajnoki felkészülés során. A világbajnokság csoportjai: A-csoport: Olaszország, Magyarország, Horvátország, Törökország B-csoport: Görögország, Ausztrália, Svájc C-csoport: Spanyolország, Egyesült Államok, Japán D-csoport: Hollandia, Izrael, Dél-afrikai Köztársaság A magyar csapat csoportmérkőzései: Augusztus 21., 10:15 (magyar idő szerint 9:15): Magyarország-Törökország Augusztus 22., 9:00 (8:00): Magyarország-Horvátország Augusztus 22., 18:15 (17:15): Olaszország-Magyarország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.