UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-08-18 08:58

Ökölvívás: ütős nemzetközi edzőtábort szervezett a Halker-Király Team

Sok résztvevővel és jó hangulatban zajlott augusztusban a küzdősportokkal foglalkozó Halker-Király Team csongrádi edzőtábora, amelyben a hazai utánpótláskorú ökölvívók mellett horvát és szlovák fiatalok is készültek a következő hónapok megméretéseire.

Az ökölvívás állt a fókuszban a küzdősportokkal foglalkozó Halker-Király Team csongrádi edzőtáborában, amelybe a szervező csepeli klubbon kívül számos másik hazai egyesületből érkeztek fiatalok, akikhez horvát és szlovák versenyzők is csatlakoztak. Az esemény remek hangulatban telt, az utánpótláskorú bokszolók pedig a válogatottaktól érkező szakemberektől is tanulhatták a kesztyűzés csínját-bínját.

A csongrádi edzőtáborban maximális fókuszban állt az ökölvívás Forrás: Halker-Király Team
A csongrádi edzőtáborban maximális fókuszban állt az ökölvívás Forrás: Halker-Király Team
„Egyszerű a koncepció: igyekszünk a gyerekeket kiszakítani a mindennapi tevékenységeikből, és egy olyan tábort biztosítani számukra, amelyben csak a sportra fókuszálhatnak – kezdi az immár 37 éve működő egyesület elnöke, Király István. – Itt Csongrádon a kollégium, az étkezde és az edzőközpont egymás mellett van, így könnyedén megvalósulhat az evés-edzés-alvás mint napi program. A gyerekeknek – főleg egy alapozó vagy felkészülési időszakban – nincs is másra szüksége, ezt pedig itt tökéletesen tudjuk nekik biztosítani. Annak külön örülök, hogy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a tábor mellé állt, és a válogatottól érkező, kiváló szakemberek is meglátogatták az eseményt, okították a fiatalokat. Sokrétű hivatást választottunk a küzdősporttal, aminek a segítségével nevelni próbáljuk a gyerekeket, hogy aztán felnőttként tudatos és tisztességes életet tudjanak élni.” Az edzőtáborban a fiatalokhoz a női felnőttválogatott is csatlakozott, akik tovább emelték az esemény színvonalát. „Pár héttel az esemény előtt jelezte a szövetség, hogy ők is részt vennének rajta, aminek természetesen nagyon örültünk, óriási megtiszteltetés. Amikor bejelentettem a fiataloknak, mindenki izgalomba jött, a lányokat érhető módon különösen motiválta a létszám bővülése – emlékszik vissza a Halker-Király Team vezetőedzője, Jároszkievicz Krisztián. – Példaképektől, kifejlett technikai tudással rendelkező ökölvívóktól tanulhatott az utánpótlásunk, ami a fejlődésük szempontjából óriási dolog.”
Remek körülmények várták az ifjú bokszolókat Forrás: Halker-Király Team
Remek körülmények várták az ifjú bokszolókat Forrás: Halker-Király Team
A női felnőttválogatott legfiatalabb tagja, a 21 esztendős Hámori Luca is elégedetten mesélt a többnapos közös felkészülésről. „Első alkalommal edzettünk ezen a helyszínen, így nem tudtam, mire számítsak. Arra, hogy fiatalokhoz csatlakozunk, előzetesen nem számítottam, ám remekül sikerült ez a néhány nap – mondja a márciusi U22-es Eb-n ezüstérmet szerző bokszoló. – A helyszín kifogástalan, mindent biztosítottak, ami a felkészüléshez szükséges. A gyerekekkel való együttműködés pozitív meglepetés volt; jó látni, hogy vannak kisebbek, akik ugyanazt az utat járják, amin már mi is végighaladtunk. Elismeréssel tölt el, hogy felnéznek ránk, és hogy példát tudunk nekik mutatni. A közös edzések nagyon jól sikerültek, remélem, hogy sok újdonságot tudtunk nekik mutatni.” A világ legeredményesebb kick-box klubjának számító Halker-Király Teamben a bokszeredményekkel is joggal büszkélkedhetnek, hiszen a felnőttek között az idei férfi Európa-bajnokságon Veres Roland bronzérmet szerzett. Vele együtt az utánpótlás is villog, hiszen többen a válogatottat is erősítik, az első félév dobogós helyezései után pedig – nagy valószínűséggel – a közelgő korosztályos Európa- és világbajnokságon is megmutathatják a tudásukat. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.