UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-08-20 20:26

Birkózás: Tösmagi Attila a negyeddöntőben búcsúzott a szófiai U20-as vb-n

Legjobb kötöttfogású magyarként Tösmagi Attila – két győzelem után – a legjobb nyolc között esett ki a 72 kilósok mezőnyében a szófiai U20-as birkózó-világbajnokság szombati versenynapján.

Már a kötöttfogásúak első versenynapján sem termett sok babér a magyar birkózóknak a Szófiában zajló U20-as vb-n: Zurai Rajmund (77 kg; Diósgyőri VTK) a korosztályos Eb-ezüstérmes grúz Mikeladzétól kapott ki a selejtezőben, míg Bazsó Adolf (130 kg; ESMTK) a grúz Cincadze legyőzése után vereséget szenvedett a junior pánamerikai bajnok amerikai Attao ellen, azonban sem Mikeladze, sem Attao nem került be a fináléba, ezzel mindkét magyar fiú búcsúzott. Mányik Dávid (63 kg; ESMTK-KIMBA) szintén alulmaradt az első meccsén a nyolcaddöntőben kirgiz Karimovtól, majd másnap a vigaszágon folytathatta, de az U20-as Eb-bronzérmes, ukrán Halilovval nem bírt (0–8), ezzel az ő versenye is véget ért.

Tösmagi Attila Forrás: UWW
Tösmagi Attila Forrás: UWW
A szombati versenynapon két magyar versenyző, Takács Zsolt (67 kg; ESMTK-KIMBA) és Tösmagi Attila (72 kg; ESMTK-KIMBA) szereplését figyelhettük. Takács az első kört mérkőzés nélkül abszolválta, majd a legjobb 16 között kikapott a korosztályos pánamerikai bajnok, amerikai Perez ellen.  Eközben az U20-as Európa-bajnok Tösmagi jól kezdett: kétvállra fektette a norvég Edaevet, ezután pontozással nyert az U20-as Eb-bronzérmes, grúz Ordzsonikidze ellen, és bejutott a negyeddöntőbe. A legjobb négy közé kerülésért viszont a junior Ázsia-bajnok, iráni Amir Abdi megállította őt. Takács és Tösmagi is kiesett. Ezzel a mieinknek véget ért a világbajnokság. A magyar csapat – a lányok révén – három éremmel, egy ezüsttel és két bronzzal zárt.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, SZÓFIA KÖTÖTTFOGÁS: Hatodik versenynap, selejtezők: 67 kg: Takács Zsolt–Adomas Grigaliunas (litván) (Takács mérkőzés nélkül nyert) 72 kg: Tösmagi Attila–Magomed Edaev (norvég) tus 5–0-nál Nyolcaddöntők: 67 kg: Robert Perez (amerikai)–Takács Zsolt 8–0 (az amerikai vereséget szenvedett a következő körben, így Takács kiesett) 72 kg: Tösmagi Attila–Temuri Ordzsonikidze (grúz) 3–1 Negyeddöntők: 72 kg: Amir Abdi (iráni)–Tösmagi Attila 3–2 (az iráni kikapott az elődöntőben, ezzel Tösmagi búcsúzott)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.