UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-08-20 09:01

Kajak-kenu: a Kőhalmi, Rendessy párosé az első magyar arany a müncheni felnőtt Eb-n

A multisport Európa-bajnokság keretében rendezett kajak-kenu kontinensviadal első napján remekeltek az utánpótláskorú versenyzők: a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter ezres kettős győzött, de dobogóra állhatott Münchenben Varga Ádám, valamint az Adolf, Fejes duó is.

A néhány héttel ezelőtti halifaxi világbajnokságon is jelezték a hazai utánpótlás legnagyobb kajakos reménységei, hogy remek formának örvendenek: akkor Rendessy Eszter (19) 1000 méteren ezüst-, Kőhalmi Emese (20) pedig ötezren aranyérmet nyert.

Kőhalmi Emese és Rendessy eszter párosa nyerte az első magyar aranyat Münchenben Forrás: MKKSZ
Kőhalmi Emese és Rendessy eszter párosa nyerte az első magyar aranyat Münchenben Forrás: MKKSZ
Ezúttal a rövidebbik távon ültek be ugyanabba a hajóba, és állva hagyták a teljes mezőnyt, beleértve a legnagyobb riválisnak vélt lengyel és spanyol hajót is. A férfiak között kajak egyes ötszázon az olimpiai ezüstérmes Varga Ádámé (22) volt a magyar hajó; a nap egyik legizgalmasabb fináléjában küzdött óriásit, és szerzett ezüstérmet, minimális különbséggel lemaradva a hazai pályán versenyző, német Schopftól, közben megelőzve a portugál Pimentát.
Az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám nagy küzdelemben lett második ötszáz méteren Forrás: MKKSZ
Az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám nagy küzdelemben lett második ötszáz méteren Forrás: MKKSZ
Elcsípte a dobógót a roppant fiatal férfi kajaknégyes is: a Mizsér Márkkal (19) és Erdélyi Tamással (21) felálló egység minimális különbséggel verte meg a szerbeket a harmadik helyért folytatott harcban. A kenusok sem maradtak adósok az éremmel: az Adolf Balázs (22), Fejes Dániel (22) duó óriásit hajrázott, és szintén harmadikként ért be. S közben kiderült az is, hogy a szombati program is tele lesz magyar döntőssel, köztük fiatalokkal, vagyis az eddig elért bravúrokat lehet még fokozni. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.