UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-08-21 20:24

Nyílt vízi úszás: Betlehem Dávid ezüstérmes a magyar négyessel a római Eb csapatversenyében

A 18 éves Betlehem Dávid az 5 km-en egyéniben elért hetedik helye után csapatban ezüstérmet szerzett a római felnőtt Európa-bajnokság nyílt vízi versenyében.

Eddigi legjobb eredményét elérve ezüstérmes lett a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar nyílt vízi úszókvartett a római vizes Európa-bajnokság csapatversenyében – számol be az NSO.

Betlehem Dávid (jobb szélen) ezüstérmes a magyar négyessel a római Eb csapatversenyében Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Betlehem Dávid (jobb szélen) ezüstérmes a magyar négyessel a római Eb csapatversenyében Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A magyar négyesből Rohács Réka kezdte a négyszer 1250 méter úszásból álló váltóviadalt, s több másodperces hátránnyal váltotta őt Olasz Anna, aki faragott a különbségből, majd a 18 éves Betlehem Dávid már az élmezőnybe, a második helyre hozta fel a mieinket. A záró ember, Rasovszky Kristóf az olasz Domenico Acerenzával elszakadt a mezőnytől, majd Rasovszky meg is előzte a házigazdák úszóját, aki viszont parádés hajrával az utolsó néhány száz méteren visszaelőzte riválisát, és a különbséget növelve nyerte meg az olaszoknak a versenyt, míg a mieink az idei Eb-n első érmüket szerezve ezüstérmesek lettek, amely a szakág történetének eddigi legjobb magyar eredménye. A sikerről a négyes legfiatalabb tagja, Betlehem Dávid, aki 5 km-en egyéniben a hetedik lett, a következőt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak: „Nem szeretek kiemelni senkit, de ezúttal muszáj: amit Anna csinált a vízben, az lehengerlő. Lemaradtunk, mert Réka beszorult a bója alá, és amikor én következtem Anna után, gyakorlatilag nem volt különbség a többiek és köztem. Fel kellett úsznom Gregorio Paltrinierire, ez nem annyira tetszett a testemnek. Tényleg várnom kell még az aranyra a felnőttek között, de türelmes vagyok. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.