UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-08-22 08:57

Kajak-kenu: tizenegy érmet nyertek a magyar fiatalok a müncheni felnőtt Eb-n

Kiválóan szerepeltek utánpótláskorú versenyzőink a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében rendezett kajak-kenu kontinensviadalon: öten is nyertek aranyérmet, közülük Kőhalmi Emese duplázott.

A pazarul sikerült első döntős nap után rátettek még egy lapáttal a magyar fiatalok a Münchenben rendezett felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokságon, s így végül négy arany-, négy ezüst- és három bronzérem megszerzésében vállaltak főszerepet, miközben a házigazda németeket megelőzve nagy csatában az éremtáblázat élén végeztek a mieink.

Kőhalmi Emese két aranyérmet is nyert Münchben Forrás: MTI
Kőhalmi Emese két aranyérmet is nyert Münchben Forrás: MTI
Négy számban is Európa-bajnoki címet ünnepelhettek utánpótláskorú versenyzőink, Kőhalmi Emese (20) ráadásul duplázott K1 5000 méteren, valamint Rendessy Eszterrel K2 1000 méteren is diadalmaskodott. Lucz Anna a kétszázas kajakkettessel nyert, míg nem talált legyőzőre Bragato Giada (23) és Nagy Bianka (22) sem C2 200 méteren. Rendessy aztán az ezüstérmesek listájára is feliratkozott, az olimpiai számban, ötszáz egyesben érte el ezt a bravúrt. Ugyanígy K1 500-ben lett második az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám (23). A Bragato, Nagy kenupáros ötszázon gyűjtött még egy dobogós helyet, míg a hosszabb számokban rendre remeklő Adolf Balázsnál (23) is csak egy riválisa volt jobb. Adolf ráadásul ezer méteren is nagyot alakított, Fejes Dániellel (23) párosban bronzérmes lett, míg az kettesben aranyérmes Lucznak is jutott még egy harmadik hely, Csikós Zsóka (21) és Gazsó Alida Dóra (22) közreműködésével K4 500-on. A szintén a dobogó legalsó fokára jutó ezres kajaknégyesben szintén voltak fiatalok, Mizsér Márk (19) és Erdélyi Tamás (21) is remek teljesítményt nyújtott. A fiatalok szerepléséről összességben elmondható, hogy amit láttunk, több mint biztató a jövő szerdán kezdődő szegedi U23-as és ifjúsági világbajnokság előtt. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.