UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-22 20:08

Vízilabda: a fiúk és a lányok is hibátlanok az U16-os vb-n

A magyar leány vízilabda-válogatott két, a fiú egy meccset játszott és nyert a görögországi U16-os világbajnokság második versenynapján, így mindkét együttes hibátlan maradt a korosztályos tornán.

Hétfőn a magyar U16-os fiú- és a leány vízilabda-válogatott is folytatta szereplését a korosztály görögországi világbajnokságán.

A magyar fiúk és a lányok is hibátlanok az U16-os vb-n Fotó: Balogh László/Total Waterpolo
A magyar fiúk és a lányok is hibátlanok az U16-os vb-n Fotó: Balogh László/Total Waterpolo
A Dávid Zoltán irányította fiúcsapat Voloszban játszott Dél-Afrika fiataljaival, és bár előzetesen Balogh Botondék nem sokat tudtak az aktuális kihívójukról, hamar látszott, hogy a találkozó leginkább edzésnek illik majd be a második versenynapon. A magyarok féltávnál 13–1-re vezettek, végül 25–3-ra nyerték meg a meccset. Az összecsapás legeredményesebb pólósa az öt gólig jutó Haverkampf Bence lett, és minden magyar játékos bevette legalább egyszer az ellenfél kapuját. A lányok Larisszában két meccset is vívtak hétfőn. Sike József együttese délelőtt 11–2-re győzte le a horvátokat. Ehhez a sikerhez Hajdú Kata hat góllal járult hozzá. Délután a horvátoknál acélosabbnak ígérkező olaszokkal találkoztak a magyarok. A mérkőzésen Varró Eszterék végig vezettek, a negyedig negyed lezártát jelző dudaszó után pedig 9–4 állt az eredményjelzőn. A meccsen a háromszor betaláló Tiba Panna jegyezte a legtöbb gólt. Ezzel mindkét magyar csapat százszázalékos maradt a tornán, és a maximálisan megszerezhető pontszámot viszi magával a második csoportkörbe. A korosztály számára első ízben, tesztjelleggel rendeznek vébét, az új lebonyolítási formátum mellett a csapatok mindkét nemben 25×20 méteres pályán játszanak, egy negyed hossza pedig hat perc.

LEÁNY U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, LARISSZA A csoport, 2. mérkőzés Magyarország–Horvátország 11–2 (3–1, 4–0, 2–0, 2–1) Gólszerzők: Hajdú 6, Lendvai 2, Tiba 2, Gulyás-Ábel, ill. Lulic 2  A csoport, 3. mérkőzés Olaszország–Magyarország 4–9 (1–3, 1–2, 2–2, 0–2) Gólszerzők: Moschetti, Lombardo, Rosta, Grasso, ill. Tiba 3, Kardos 2, Lendvai, Hajdú, Varró, Lendvay A leányválogatott kerete: Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra A leány-vb eredményei ITT érhetők el. FIÚ U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ G csoport, 2. mérkőzés Magyarország–Dél-Afrika 25–3 (5–0, 8–1, 7–1, 5–1) Gólszerzők: Haverkampf 5, Mérő 4, Tátrai 3, Regős 3, Balogh B. 2, Tóth A. 2, Tóth M. 2, Doroszlai, Nagy Z., Simon, Lugosi, ill. Fall 2, October A fiúválogatott kerete: Kiss Gergely, Borbély Sándor, Balogh Botond, Tóth András, Doroszlai Zalán, Mérő Alex, Tóth Martin, Tátrai Tamás, Regős Vince, Nagy Zalán, Haverkampf Bence, Simon Sebestyén, Lugosi Csongor A fiú-vb eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.