UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-23 19:58

Vízilabda: az amerikaiakat is legyőzték a magyar lányok az U16-os vb-n

A magyar U16-os leány vízilabda-válogatott előbb az ausztrálok, utóbb az amerikaiak ellen nyert kedden a korosztály görögországi világbajnokságán, melyen már a negyeddöntőre készülhet.

Kedden újabb két mérkőzést játszott a magyar U16-os leány vízilabda-válogatott a korosztály Görögországban zajló világbajnokságán.

Hajdú Kata kedden is remekelt az U16-os vébén Fotó: Slobodan Sandić/ Szerb Vízilabda-szövetség
Hajdú Kata kedden is remekelt az U16-os vébén Fotó: Slobodan Sandić/ Szerb Vízilabda-szövetség
A Sike József által irányított együttesre délelőtt várt könnyebb feladat Larissza városában, amikor is a lányok az ausztrálok ellen ugrottak vízbe. A magyar csapat az első két negyedben a remek védekezésnek és a kapus Torma Lucának köszönhetően nem kapott gólt, míg közben ötször is betalált az ausztrál kapuba. A harmadik felvonásban 2–2-re végeztek a felek, aztán a záró játékrészben még lőttek kettőt a magyarok, míg kihívójuk újra góltalan maradt – ekkor már Varga Nórával szemben. A 9–2-re végződő találkozón a négy gólig jutó Hajdú Kata volt a legeredményesebb. Délután az Egyesült Államok fiataljaival csapott össze a sokra hivatott társaság, és Hajdú Kata volt az, aki azzal nyugtatta meg hamar a társait, hogy ő jegyezte a meccs első két találatát. A második negyedben Varró Eszter lépett elő főszereplővé, és egymaga háromszor volt eredményes, ám ekkor már az amerikaiak is kezdtek magukra találni, így még egy szép Kardos Laura-góllal teljessé téve a félidőt, a nagyszünetben 6–3-as magyar vezetéssel fordultak a gárdák. A harmadik negyed végére újabb góllal nőtt a különbség, és Tiba Panna is feliratkozott az eredményjelzőre. Az negyedik etap 9–5-nél jött. A meccs hajrája sima is lehetett volna, mégis akadt izgulnivaló, hiszen az amerikaiak zsinórban három gólt lőttek, és máris 9–8 volt az állás. De esély már nem maradt a döntetlenre, mert a magyar időkérés után a találkozót Hajdú Kata távoli, pontos, pattintott bombája zárta le 15 másodperccel a záró dudaszó előtt. Hajdú és Varró négy-négy góllal segített a 10–8-as győzelemben, mely után a magyar leányválogatott a negyeddöntőben folytatja a tornát. A lányokkal egyidőben az U16-os fiúk is Görögországban szerepelnek vébén. Dávid Zoltán csapata a csoportkört hibátlan abszolválta, kedden szabadnapos volt, és várja a nyolcaddöntőjét.

LEÁNY U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, LARISSZA E csoport, 1. mérkőzés Magyarország–Ausztrália 9–2 (2–0, 3–0, 2–2, 2–0) Gólszerzők: Hajdú 4, Lendvai 2, Kardos, Varró, Tiba, ill. Dunn, Nash E csoport, 2. mérkőzés Egyesült Államok–Magyarország 8–10 (0–2, 3–4, 2–3, 3–1) Gólszerzők: Cohen 3, Raisin 2, Deprez, Hasset, Pantaleon ill. Hajdú 4, Varró 4, Kardos L. 1, Tiba 1., A leányválogatott kerete: Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra A leány-vb eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.