UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-24 17:25

Vízilabda: negyeddöntős a fiúválogatott az U16-os vb-n

A magyar U16-os fiú vízilabda-válogatott gond nélkül nyert az Egyesült Államok ellen a korosztály voloszi világbajnokságán, és készülhet az olaszok elleni negyeddöntőre.

Szerdán a már a negyeddöntőbe jutás volt a tét a görögországi Voloszban zajló fiú U16-os vízilabda-világbajnokságon.

Balogh Botond három gólt lőtt az  olaszoknak Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ
Balogh Botond három gólt lőtt az olaszoknak Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ
A Dávid Zoltán által irányított magyar együttes az Egyesült Államok csapatával játszott, és igyekezett hamar eldönteni a találkozó sorsát. Az első négy találaton Haverkampf Bence és Balogh Botond osztozott fele-fele arányban, míg a nyitó negyed végén Nagy Zalán is gólt lőtt, így gyorsan 5–1-es előnybe kerültek a magyarok. A folytatásban sem tudta megnehezíteni a közben remekül is védekező, Borbély Sándorral a kapujában felálló gárda dolgát az amerikai alakulat, és a félidőben már 8–1 volt az állás – ezzel gyakorlatilag meg is volt a magyar továbbjutás. A meccs második felében mindenki igyekezett hozzátenni valamit a meccshez. A legtöbben a góllövőlistára is szerettek volna feliratkozni, így összesen tíz magyar mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt a befejezésig, az összecsapás pedig 15–4-es sikerrel végződött. A negyeddöntőben minden bizonnyal nehezebb feladat vár Tóth Andrásékra, hiszen az elődöntőért az olasz csapattal játszanak a fiúk. Az olaszok eddig nem brillíroznak a vébén: a csoportjukban az egyiptomiakat csupán két, a nyolcaddöntőben a németeket pedig egy góllal győzték le. Hogy az itáliaiak milyen erőt is képviselnek valójában, az a csütörtökön negyed hétkor kezdődő magyarok elleni mérkőzésen kiderül.

FIÚ U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ Nyolcaddöntő Magyarország–Egyesült Államok 15–4 (5–1, 3–0, 3–2, 4–1) Gólszerzők: Balogh B. 3, Haverkampf 2, Nagy Z. 2, Tóth A. 2, Mérő, Regős, Tóth M., Doroszlai, Simon, Lugosi, ill. Arlett, Banos, Ohl, Kim A fiúválogatott kerete: Kiss Gergely, Borbély Sándor, Balogh Botond, Tóth András, Doroszlai Zalán, Mérő Alex, Tóth Martin, Tátrai Tamás, Regős Vince, Nagy Zalán, Haverkampf Bence, Simon Sebestyén, Lugosi Csongor A fiú-vb eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.