UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-25 18:32

Vízilabda: a magyar lányok és a fiúk is négy között az U16-os vb-n

A magyar lányok a hollandok, a fiúk az olaszok elleni győzelemmel jutottak be a görögországi U16-os vízilabda-világbajnokság elődöntőjébe.

Csütörtökön a már a elődöntőbe jutás volt a tét a Görögországban zajló U16-os vízilabda-világbajnokságon. A magyarok a lányok és a fiúk tornáján is érdekeltek voltak a legjobb négy közé kerülésért zajló csatában.

Lendvay Zoé 3 góllal segítette társait Fotó: Slobodan Sandić/Waterpolo Serbia
Lendvay Zoé 3 góllal segítette társait Fotó: Slobodan Sandić/Waterpolo Serbia
A Sike József által irányított leányválogatott délelőtt Larisszában ugrott vízbe a hollandok ellen. A meccset a holland együttes kezdte jobban, hisz hamar kétgólos előnyhöz jutott, ám az első negyed végére egyenlített a magyar csapat. A második játékrészben folytatódott a kiélezett a küzdelem, és félidőben a hollandok vezettek 4–3-ra. A gárdák fej-fej mellett haladtak egészen a negyedik negyed elejéig, amikor is 7–6-os holland vezetés után a magyar lányok zsinórban négyszer vették be kihívójuk kapuját, és 10–7-re megnyerték az összecsapást. A találkozó legeredményesebb magyar játékosa ezúttal Lendvay Zoé lett három góllal. A válogatott a pénteki elődöntőben a spanyolokkal mérkőzik meg.
Balogh Botond öt gólt lőtt az olaszoknak Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ
Balogh Botond öt gólt lőtt az olaszoknak Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ
Délután a Dávid Zoltán vezényelte fiúkra az olasz együttes várt Voloszban, és a meccs hasonlóan szoros volt, mint a lányoké. Sőt, a forgatókönyv is hasonlított a délelőttire, hiszen a kétgólos olasz vezetést dolgozta le hamar a magyar csapat, és a 3–3-as első negyed után 7–7 volt az állás a nagyszünetben. A harmadik felvonásban Balogh Botond már a negyedik gólját lőtte, és először vezettek a magyar fiúk (8–7). Erre még volt gyors válasza az olaszoknak, de a negyedik negyed már 10–8-as magyar előnyről indult. Az itáliaiak ötméteresből szerzett találattal zárkóztak, ám a másik oldalon Balogh újra villant (11–9). A kapuban Borbély Sándor a legjobbkor mutatott be remek védéseket. A hajrában az idő az olaszokat sürgette, de a gólt Haverkampf Bence szerezte ötméteresből 50 másodperccel a vége előtt, ezzel eldöntve a továbbjutás sorsát. A magyar csapat az ötgólos Balogh és a négyig jutó Haverkampf vezetésével 12–9-re nyert, és a pénteki elődöntőben Törökország–Szerbia meccs győztesével játszik.

LEÁNY U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, LARISSZA Negyeddöntő Magyarország–Hollandia 10–7 (2–2, 1–2, 3–2, 4–1) Gólszerzők: Lendvay Z. 3, Lendvai N. 2, Hajdú K. 2, Tiba 2, Varró, illetve Kleinlugtebeld 3, Van der Meer, van Hoff, Willemsen, Vreeling Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra A leány-vb eredményei ITT érhetők el. FIÚ U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ Negyeddöntő Magyarország–Olaszország 12–9 (3–3, 4–4, 3–1, 2–1) Gólszerzők: Balogh B. 5, Haverkampf 4, Tóth M., Regős, Simon, ill. Gambacciani 3, Pettonati 2, Arco, de Vecchis, Modica, Demarchi A fiúválogatott kerete: Kiss Gergely, Borbély Sándor, Balogh Botond, Tóth András, Doroszlai Zalán, Mérő Alex, Tóth Martin, Tátrai Tamás, Regős Vince, Nagy Zalán, Haverkampf Bence, Simon Sebestyén, Lugosi Csongor A fiú-vb eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.