UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-08-26 20:23

Kosár: a magyar fiú- és leányválogatott is a csoportkörben búcsúzott a debreceni 3x3-as U18-as vb-n

A magyar fiúk egy győzelemmel és három vereséggel a csoportjuk negyedik helyen végeztek, míg a lányok 2–2-es mérleggel csoportharmadikként zártak, így mindkét válogatott lemaradt a legjobb nyolc közé jutásról a Debrecenben zajló 3x3-as U18-as kosárlabda-világbajnokságon.

Elsőként a Nagy Réka, Dávid Mia, Varga Napsugár és Zsámár Panna összeállítású leányválogatott lépett pályára a B-csoportban a debreceni 3x3-as U18-as kosár-vb-n. A mieink a nyitó meccsen 14–8-ra kikaptak a franciáktól, majd 21–15-re nyertek a mexikóiak ellen.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball
Előzetesen is a hollandok elleni, harmadik csoportmeccs tűnt a sorsdöntőnek a továbbjutást érő második hely szempontjából, és ez végül be is igazolódott: a magyar lányok sokáig jól tartották magukat, mi több 11–9-re vezettek is, de végül 16–11-re alulmaradtak a hollandokkal szemben. A csoportkör zárásaként Károlyi Andrea tanítványai magabiztosan, 22–9-re verték az üzbégeket, ezzel két-két győzelemmel és vereséggel – a franciák és a hollandok mögött – csoportharmadikként zártak, így véget ért számukra a világbajnokság. Az A jelű ötösben szereplő magyar fiúknak sem sikerült a negyeddöntőbe kerülés. A Bata Olivér, Major Bulcsú, Gadus Bogdán és Hegedűs Brúnó alkotta magyar csapat kezdésként 21–13-ra vereséget szenvedett a szerbektől, majd a németekkel sem bírt a második meccsen (11–18). A második játéknapon már csak matematikai esélye maradt az első két hely valamelyikének megszerzésére. Lekli József együttese ugyan a vártnál nehezebben, de 16–13-ra nyert Trinidad és Tobago válogatottja ellen. Majd a németek is legyőzték a karibieket (21–11), ezzel viszont a mieink továbbjutási esélyei végleg elszálltak. Befejezésként a magyar válogatott 20–14-re kikapott Egyiptomtól, és 1–3-as mérleggel csoportnegyedikként végzett. A szerbek nyerték a csoportot a németek előtt. A férfiak tornáján nagy meglepetésre az amerikaiak is búcsúztak, akik a franciák és a szlovénok mögött harmadikok lett a csoportjukban. Szombat délelőtt rendezik a negyeddöntőket, amelyekről – valamint az egész eseményről – részletesebben ITT olvashat a vb hivatalos honlapján. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.