UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-27 21:31

Vízilabda: a leány- és a fiúválogatott is U16-os világbajnok!

Fantasztikus kettős siker az U16-os vízilabdázók görögországi világbajnokságán: előbb a lányok, aztán a fiúk győzték le a görögöket a döntőben!

Fantasztikus kettős siker az U16-os vízilabdázók görögországi világbajnokságán: a magyar leány és a fiúválogatott is aranyérmet szerzett a házigazdák, azaz a görögök elleni döntőben!

Vb-győztes az U16-os leányválogatott Forrás: KOE
Vb-győztes az U16-os leányválogatott Forrás: KOE
Szombaton előbb a Sike József által irányított leányválogatott volt érdekelt a görögök elleni döntőben Larisszában. A lányok villámrajtot vettek a fináléban, és az első negyed végén már négy góllal vezettek, amikor megérkezett a szépítés. Hajdú Katáék ezután remekül gazdálkodtak az előnyükkel, a félidőben 6–4, a harmadik negyed után pedig 8–6 állt az eredményjelzőn. A záró felvonásban aztán minden kérdés eldőlt, mert Tiba Panna, majd Lendvay Zoé szerzett hamar gólt, aztán a remek védekezéssel maradt is a kialakult végeredmény: 10–6-os sikerrel lett világbajnok a magyar csapat! A meccs legeredményesebb játékosa a négy gólig jutó Lendvay Zoé lett.
Az U16-os fiúk a világ legjobbjai Forrás: KOE
Az U16-os fiúk a világ legjobbjai Forrás: KOE
Ezután a fiúk Voloszban igyekeztek hasonló sikert elérni, ugyanúgy a görögök elleni vb-döntőben. Dávid Zoltán együttese végig fej-fej mellett haladt riválisával, a félidőben a hellének mentek 6–5-re. A harmadik negyed végére átvette a vezetést a magyar alakulat, és 10–9-cel várta az utolsó nyolc percet. A rendkívül kiélezett meccsen a görögök kicsit több, mint két és fél perccel a mérkőzés vége előtt egyenlítettek, de Tóth András újabb magyar gólt lőtt, amikor csak 24 másodperc volt hátra – ez pedig kitartott a végső dudaszóig. A magyar válogatott 11–10-es győzelemmel lett világbajnok! A fiúk kivételes csapategységét jelzi, hogy összesen kilenc különböző játékos talált be a fináléban!

FIÚ U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ Döntő Magyarország–Görögország 12–11 (2–2, 3–4, 5–3, 1–1) Gólszerzők: Mérő 2, Nagy Z. 2, Balogh, Tóth A., Doroszlai, Tóth M., Tátrai, Regős, Simon, ill. Karacasz 3, Laszkaridisz 2, Zervudakisz 2, Sziamasz 2, Kokkinosz 1 A világbajnok fiúválogatott kerete: Kiss Gergely, Borbély Sándor, Balogh Botond, Tóth András, Doroszlai Zalán, Mérő Alex, Tóth Martin, Tátrai Tamás, Regős Vince, Nagy Zalán, Haverkampf Bence, Simon Sebestyén, Lugosi Csongor A fiú-vb eredményei ITT érhetők el. LEÁNY U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, LARISSZA Döntő Magyarország–Görögország 10–6 (4–1, 2–3, 2–2, 2–0) Gólszerzők: Tiba 4, Lendvay 2, Hajdú 2, Sóti, Lendvai, ill. Karampecu 3, Kovacevic, Kanellpolu, Beta A világbajnok leányválogatott kerete: Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra A leány-vb eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.