UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-08-28 17:52

Ökölvívás: eredményesen szerepeltek a magyar fiatalok a Moldavian Belt nemzetközi tornán

Összesen nyolc érmet szereztek az utánpótláskorú magyar ökölvívók az augusztus végén megrendezett, romániai Moldavian Belt nemzetközi tornán.

Fontos megméretések várnak még idén a legidősebb utánpótláskorú ökölvívókra, melyekre gőzerővel készülnek a magyar versenyzők. A formaélesítés egyik fontos állomás augusztus végén a romániai Moldavian Belt nemzetközi torna volt.

Hét érmet szerzett az ifi fiúválogatott Romániában Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Hét érmet szerzett az ifi fiúválogatott Romániában Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az eseményen az ifjúsági fiú- mellett a női felnőttválogatott is részt vett, és végül nyolc érmet gyűjtöttek a korosztályos magyar indulók. Az előbbiek mezőnyében öt aranyat zsebeltek be a csapat tagjai: Oláh Levente (60 kg), Buza Rafael (63,5 kg), Gémes Levente (71 kg), Homa Sándor (75 kg) és Kiss Milán (86 kg) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Petrimán Milán (67 kg) második, Kovács Kruzító (57 kg) harmadik lett. Azonban nem csak az ifik, a felnőttek között is volt olyan magyar fiatal, aki sikert ünnepelhetett. A 21 esztendős Hámori Luca a női mezőny első helyét vitte el a 66 kilósok között, így jól hangolt az októberi felnőtt Eb-re, míg az ifik számára a fókusz már a novemberi világbajnokságon van. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.