UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-08-29 17:27

Atlétika: túl vagyunk az U14-es és U16-os területi bajnokság harmadik fordulóján is

Az ismét remek versenyeket hozó U14-es és U16-os atlétikai területi bajnokság harmadik fordulója után az is kiderült, hogy kik indulhatnak az idősebb korosztály ob-jának döntőjében.

A múlt hét végén az U14-es és az U16-os atléták számára a területi bajnokság harmadik fordulóját rendezték a Nyugat, a Kelet és a Centrum régiókban. Ahogyan már megszokhattuk, számos egyéni csúcs született a megméretéseken, amelyeken az is újfent előfordult, hogy a lányok egyes versenyszámokban jobban teljesítettek, mint a fiúk. A harmadik forduló után az is eldőlt, hogy kik vehetnek részt az U16-osok országos bajnoki döntőjén.

Tolnay Réka is triplázott a múlt hét végén Forrás: Győri AC
Tolnay Réka is triplázott a múlt hét végén Forrás: Győri AC
Nyugaton Pápa adott otthont a harmadik körnek, és többen két versenyszámban sem találtak legyőzőre. Külön dicséret illeti a Győri AC reménységét, Tolnay Rékát, aki az U14-es mezőnyben 80 méteren, távol-, valamint ötösugrásban is aranyérmet érdemelt ki. Keleten is szépen gyűjtögették a medálokat a fiatalok, és Szolnokon is több duplázó akadt, viszont triplázó kettő is volt. A MATE-GEAC-os Krakóczki Bence diszkoszvetésben, gerelyhajításban és a dobószámok mellett szokatlan módon 80 méteren bizonyult legyőzhetetlennek a fiatalabbak között, míg az U16-os lányoknál a szolnoki Kóródi Réka magas-, távol-, valamint ötösugrás tartotta az aranyérmet hazai pályán. A Centrum régió pápai versenyén sikerült a legtöbb tinédzsernek dupláznia, és hárman is háromszor állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Az U14-esek között a KARC-os Takács Luca 80 gáton, magas- és távolugrásban nyert, míg a csepeli színeket képviselő Vágó Zsófia diszkosszal, súlygolyóval és gerellyel volt a legjobb. Az U16-os fiúknál Beke Zétény lett a legeredményesebb. A tamási klub reménysége kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és súlylökésben diadalmaskodott. A harmadik forduló után a hazai szövetség közzétette az U16-os országos bajnokságra kvalifikált versenyzők névsorát. A fiúk névsora ITT, a lányoké ITT érhető el.

A Nyugat versenyének részletes eredményei ITT érhetők el. A Centrum versenyének részletes eredményei ITT érhetők el. A Kelet versenyének részletes eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.