UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-08-29 14:54

Kosárlabda: az U14-es fiúválogatott ötödik lett a Slovenia Ball elnevezésű nemzetközi tornán

A Góbi Henrik vezette U14-es fiú kosárlabda-válogatott a bolgárok vasárnapi legyőzésével megszerezte az ötödik helyet a rangos szlovéniai korosztályos tornán.

A csoportkör nem szolgált sikerélménnyel a magyar fiúválogatottnak a Slovenia Ball elnevezésű, nyolccsapatos U14-es nemzetközi kosárlabdatornán. Góbi Henrik tanítványai előbb 88–57-re kikaptak Montenegrótól, majd 78–47-re alulmaradtak Izrael válogatottjával szemben is Slovenj Gradecben. A csoportmeccsek zárásaként a lengyeleket ugyan nagyobb küzdelemre késztették, ugyanakkor ezúttal is vereség lett a vége (58–65). Ezzel az utolsó helyen végeztek a B jelű négyesben, és az 5-8. helyért folytathatták.

Forrás: U14 Slovenia Ball / Facebook
Forrás: U14 Slovenia Ball / Facebook
Az alsóházi helyosztók első körében az észak-macedónok következtek, akiket jó játékkal 83–71-re legyőztek a magyar fiúk, így a záró napon az ötödik hely volt a tét. A bolgárok ellen nagy csatában, de végül a mieink diadalmaskodtak 57–56-ra. A magyar csapat legeredményesebbjeként Zöldi Péter 13,4 pontot átlagolt meccsenként. Montenegró nyerte a tornát, a fináléban a házigazda szlovénokat felülmúlva 93–84-re. Az Eördögh Edit vezette U14-es magyar lányok egy héttel korábban ezüstérmet szereztek ugyanezen a helyszínen. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.