UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-09-01 20:50

Asztalitenisz: Barcsai Sophie ötödik lett a franciaországi Euro Mini Champs-versenyen

Két év kihagyás után rendezték meg újra az Euro Mini Champs elnevezésű korosztályos asztalitenisz-tornát, amelyen szép eredményeket értek el a 2009, illetve 2011 után született magyar indulók Franciaországban.

A pandémia miatt a 2020-as években idén tartották meg először az Euro Mini Champs-versenyt, amelyet U13-as és U11-es asztalitenisz Európa-bajnokságnak is nevezhetnénk, de indultak rajta japán fiatalok is, sőt két arany- és egy ezüstérmet be is zsebeltek a franciaországi Schiltigheimben – számolt be a magyar szövetség a honlapján.

Barcsai Sophie Forrás: MOATSZ
Barcsai Sophie Forrás: MOATSZ

A verseny hagyományaihoz hűen három csoportkörön át vezetett az út a legjobb 32 közé, ahonnan egyenes kieséses szakaszban zajlottak tovább a küzdelmek, és minden helyezésért lejátszották a mérkőzéseket.

Az erős és népes mezőnyben Fegyver Zsófia, Erdélyi Blanka, Lindner Zétény és Zubor Péter nem jutott főtáblára, másik hat magyar tehetségnek viszont sikerült. A legtovább Barcsai Sophie jutott, aki az U13-as lányok között az ötödik helyen végzett, ugyanebben a versenyszámban Dohóczki Nóra 11. lett.

Kitett magáért Fazekas Lizett is, aki mindössze kilencévesen zárt a 11. helyen a nála két évvel idősebbek mezőnyében.

Az U13-as fiúk között Gergely Márk a 26., Fegyver Zsombor pedig a 29. lett. A 11 éven aluli fiúk versenyében Vámosi Benjamin a 15. helyet szerezte meg.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.