UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-09-02 11:27

Jégkorong: háromból kétszer legyőzte a franciákat az U18-as leányválogatott

Három mérkőzést játszott az U18-as leány hokiválogatott Vaujanyban a franciák ellen; az első találkozón szétlövés után a házigazdák győztek, utána viszont javítottak a mieink, 4–1-es és 4–0-s sikerrel.

„Pozitív volt az egész hét. Meccsről meccse egyre jobb teljesítményt tudtunk nyújtani, mindenkivel elégedett voltam. A védekező harmadbeli játékot és a bulitaktikát kezdtük gyakorolni, és főleg a harmadik meccsen már többször visszaköszöntek a dolgok, amiket kértünk, gyorsan elsajátították a játékosok. A kapusok is jól védtek, de az egész csapat védekezése rendben volt, a két dolog összeállt. A második és harmadik meccsen jóval többet birtokoltuk a korongot, mint az ellenfél. Új stábbal dolgoztunk a héten, két új másodedző segítette a munkát, és gyorsan összecsiszolódtak a csapattal.  Egy hét alatt jó kis együttes formálódott”mondta Bedő Botond vezetőedző az MJSZ honlapjának.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
Itthon bő kerettel kezdett dolgozni a szakmai stáb, egy nap után választották ki az utazó névsort. A szakvezető szerint évről évre egyre több olyan játékos van, akiből a végső keretet ki lehet választani. „Jó, hogy van versenyhelyzet, tolják előre egymást a játékosok, és egyre nehezebb dolguk van az edzőknek dönteni.” A tervek szerint szeptemberben és októberben is lesz háromnapos képességfejlesztő tábor, bő kerettel, majd novemberben és decemberben játszanak felkészülési meccseket a fiatalok. A divízió 1/A-világbajnokságot januárban rendezik Olaszországban. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.