UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-02 18:00

Kézilabda: motiváltan várják az NB I-es rajtot a NEKA fiataljai

A legutóbbi kiíráshoz hasonlóan a 2022/23-as évadban is fiatal kézilabdázókkal a fedélzeten várja az NB I-es rajtot a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi és női csapata.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia mindkét felnőttcsapata az első osztályban fog szerepelni a 2022/23-as évadban, az együttesekben pedig továbbra sem lesz hiány utánpótláskorú játékosokban.

A NEKA női csapata ismét az NB I-ben bizonyíthat, tele fiatalokkal Forrás: NEKA
A NEKA női csapata ismét az NB I-ben bizonyíthat, tele fiatalokkal Forrás: NEKA
A női gárda a legutóbbi szezonban az NB I/B felsőházában harcoltak ki a második hellyel a feljutást. A NEKA sajtóközleménye szerint a Bohus Beáta és Siti Beáta edzőpáros által irányított, kizárólag fiatal magyar játékosokból álló keret átlagéletkora 18,8 év, amivel az együttes szinte biztosan a női NB I-es mezőny valaha volt legfiatalabbja lesz. A kézilabdázók többsége még diák, páran érettségi előtt állnak, de az NB I/B-ben megszerzett második hely kellő motivációt és lendületet adhat a kettős helytálláshoz. A férficsapat második NB I-es évadára készül, amely HSA NEKA néven fog szerepelni a ligában. A Sótonyi László által irányított együttes filozófiája továbbra sem változott: kizárólag magyar fiatalokra építve, az élvonalban megfelelő játéklehetőséget adva, erősebb, rutinosabb ellenfelekkel szemben helytállva, a tehetségek fejlődését biztosítani. A HSA NEKA játékoskeretének átlagéletkora 20,8 év (tavaly 20,4 év volt), ami az első osztályú mezőnyben a legalacsonyabb. A csapatsportokat tekintve is egyedülálló, hogy ilyen fiatal gárda kiharcolta a bennmaradást az előző szezonban. A fiatalok közül többen a lányok korosztályos vb-ken, a fiúk junior Eb-n mutatták meg a tudásukat. Sótonyi László beharangozója ITT, Bohus Beáta és Siti Beáta szezon előtti interjúja pedig ITT érhető el. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.