UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-09-02 19:15

Vívás: szeptemberben indul a korosztályos versenyszezon

Szeptembertől újra élesben léphetnek pástra a kadét- és juniorkorú vívók: a Magyar-kupa fordulói mellett európai körversenyek, valamint világkupák is közelegnek.

A Magyar Vívó Szövetség Csampa Zsolt elnök vezetésével tartotta csütörtök kora este az elnökségi ülését. Az eseményen többek között valamennyi fegyvernemben elfogadták a 2022/23-as versenynaptárat. Ennek alapján a korosztályos vívók szeptemberben megkezdik szereplésüket a hazai és nemzetközi válogatóviadalokon.

A kadét kardozók számára tavaly is rendeztek Gödöllőn európai körversenyt Fotó: Augusto Bizzi
A kadét kardozók számára tavaly is rendeztek Gödöllőn európai körversenyt Fotó: Augusto Bizzi
A kadét és junior párbajtőrözők számára 24-25-én rendezik a Magyar-kupa első fordulóját, majd a kadétokra október elején már Budapesten vár európai körverseny. A junior fiúk novemberben Rigában, a lányok decemberben Laupheimben vehetnek részt az évad első világkupáján. A kardmezőny kadétjai e hónap 24-25-én, a juniorjai október 1-2-án mérik össze a tudásukat az első Magyar-kupa-fordulón. Ezt követően a kadétok októberben Gödöllőn lesznek érdekeltek európai körversenyen, a juniorok pedig december elején Sosnowiecbe utazhatnak vk-ra. A tőrözők abból a szempontból kivételek, hogy számukra a nyár elején már megtartották az MK első fordulóját. Itt a kadét fiúk szeptember 24-25-én Varsóban vívnak válogatásba beleszámító európai körversenyen, a lányok pedig egy héttel később Somorján szerepelnek. A juniorokra november első hétvégéjén, Londonban vár világkupa. A tervek szerint a kadét és junior Eb-t jövő február végén, március elején Tallinnban, a világbajnokságot pedig április első napjaiban Plovdivban rendezik. A versenynaptárak ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.