UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-03 13:48

Kosárlabda: nem jutott be a negyeddöntőbe a magyar leányválogatott az athéni 3x3-as U17-es Eb-n

A Károlyi Andrea vezette 3x3-as U17-es leány kosárlabda-válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel az utolsó, harmadik helyen zárt csoportjában, így nem sikerült kiharcolnia a legjobb nyolc közé jutást az athéni korosztályos Európa-bajnokságon.

A Herzog Bora, Kádas Boglárka, Küllős Kíra, Varga Napsugár alkotta magyar leányválogatott a németek ellen kezdte meg szereplését a görög fővárosban, Athénban zajló 3x3-as U17-es kosárlabda Európa-bajnokságon.

Forrás: FIBA.Basektball
Forrás: FIBA.Basektball
A nyitó meccsen a mieink – nagy csatában – 11–8-as bravúrgyőzelmet arattak a németek felett. Legeredményesebb magyarként Varga Napsugár öt ponttal járult hozzá a sikerhez. Ezután a szlovén együttes következett a továbbjutásért. Az első találkozón a szlovénok kikaptak a németektől (15–8), így számukra is sorsdöntő volt a második forduló. Károlyi Andrea tanítványainak ezúttal viszont nem adódott reális esélye a győzelemre, 21–7-re vereséget szenvedtek a szlovénoktól. Ezzel hármas körbeverés alakult ki: Szlovénia nyerte a csoportot, mivel a két meccsen összesen 29 pontot dobtak, míg Németország válogatottja jutott tovább másodikként 23 szerzett pontjának köszönhetően. A harmadik helyen végző magyar csapat 18 ponttal zárt, és nem jutott tovább a negyeddöntőbe.

3X3-AS U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ATHÉN Lányok, A-csoport MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 11–8 A magyar pontszerzők: Varga Napsugár 5, Herzog Bora 2, Kádas Boglárka 2, Küllős Kíra 2. MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 7–21 A magyar pontszerzők: Küllős Kíra 4, Herzog Bora 2, Varga Napsugár 1, Kádas Boglárka. NÉMETORSZÁG–SZLOVÉNIA 15–8

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.