UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-09-04 14:46

Ökölvívás: Hámori Luca éremért utazik a felnőtt Európa-bajnokságra

Az U22-es Eb-ezüstérmes ökölvívó, Hámori Luca – Szeleczki Lilla, Hoffmann Réka és Lakos Regina mellett – szintén aranyérmes lett a Moldavian Belt Tornán a romániai Iasiban. A 21 esztendős Hámori javában készül a közelgő felnőtt Európa-bajnokságra, amelyen szeretne igazi áttörést elérni, így a legutóbbi sikert követően sem pihen túl sokat, a következő héten már az erős mezőnyt felvonultató lengyelországi Szilézia Openen indul.

Hámori Luca idén már sok versenyen van túl, többek között az U22-es Európa-bajnokságon, és a felnőtt női világbajnokságon is. A Moldavian Belt-tornán román ellenféllel találkozott, és az első menet teljesítményére rátett még egy lapáttal, így magabiztosan nyerte meg a váltósúlyt (66 kg) – írja a boxing.hu.

A 21 éves Hámori Luca (jobbra) éremért utazik a felnőtt Eb-re Forrás: boxing.hu
A 21 éves Hámori Luca (jobbra) éremért utazik a felnőtt Eb-re Forrás: boxing.hu
„Jól éreztem magam a versenyen, bár kicsit csalódott voltam, hogy csak a döntőben bokszolhattam. Addig is napi két edzéssel nagyon hasznosan töltöttük az időt. A döntő hangulata remek volt, a szervezés is, és izgatottan vártam már, hogy ringbe léphessek. Jól ment minden a ringben, és örömmel töltött el, hogy győztesen távozhattam a versenyről. Az októberi Európa-bajnokság előtt, jövő héten részt veszek a lengyelországi Szilézia Openen, azt követően pedig még Olaszországba megyünk nemzetközi edzőtáborba, ahol remélhetőleg minél többet tudunk majd kesztyűzni külföldi versenyzőkkel. A felkészülés utolsó fázisában a válogatottal Tatán edzőtáborozunk, és onnan indulunk az Európa-bajnokságra. A montenegrói Eb-n szeretnék a lehető legjobban teljesíteni, magamból a lehető legtöbbet kihozni, és mindenképpen éremmel hazatérni. Természetesen a cél az aranyérem, illetve szeretném bebizonyítani, hogy a felnőttek között is megállom a helyemet. Mindent meg fogok tenni, hogy elérjem a céljaimat” – nyilatkozta a 21 éves Hámori a romániai versenyt követően a magyar szövetség honlapján. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.