UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-05 20:50

Kosárlabda: a Barcelona és neves olasz klubok U16-os fiúcsapatai látogatnak a pécsi nemzetközi tornára

Szeptember 15–17. között olyan nemzetközi utánpótlástornát rendez a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, amely Európa bármely részén megállná a helyét: vendégül látják a világ egyik legpatinásabb klubjának, a Barcelonának a csapatát, továbbá két kiváló olasz együttest, a Stellazzurra Romát és az Orange1 Bassanót.

A 2022 International Gienger Hungária Preseason Tournament elnevezésű eseményen három, nemzetközi szinten is topkategóriás csapat látogat a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiára. Az U16-os fiúknak kiírt tornára elfogadta a meghívást Európa közvetlen élvonalába tartozó Barcelona korosztályos együttese, valamint az olasz Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano gárdája is – számolt be a ratgeberakademia.hu.

Forrás: ratgeberakademia.hu
Forrás: ratgeberakademia.hu
A Rátgéber László által irányított akadémia kapcsolata nem újkeletű a Barcelonával. Mindenki felkapta a fejét arra, hogy 2020 szeptemberében a pécsiektől szerződtetett játékost a kétszeres Euroliga-győztes, tizenötszörös spanyol bajnok: a tizenhat éves szupertehetség, James Ugochukwu Nnaji az európai klubkosárlabda egyik legpatinásabb klubjához került a katalánok képében. A felek már akkor megállapodtak abban, hogy az együttműködésnek lesz folytatása, s februárban csak a koronavírus-járvány akadályozta meg, hogy a gránátvörös-kékek Pécsre jöjjenek nemzetközi tornára. A randevú akkor elmaradt, de nem sokkal később már egy „kalapban” voltak a Barcelonával. A márciusban Bassanóban megrendezett #Playforpassion elnevezésű viadalon – amely ebben az évben Európa legerősebb tornája volt a kadét fiú korosztályban – ott voltak a mezőnyben a katalánok is, akik végül negyedikek lettek. S ha már szóba került a #Playforpassion torna, érdemes rögtön hozzátenni, hogy az említett torna indulóiból itt lesz most a Real Madrid mögött második helyen végzett Orange1 Basket Bassano, valamint a Bayern Münchent, az NKA Pécset és a görög Promitheast megelőző ötödikként záró Stellazzurra Roma is.

A torna programja: Szeptember 15., csütörtök: Orange1 Bassano–Barcelona (15:30), NKA Pécs–Stellazzurra Roma (18:00). Szeptember 16., péntek: Stellazzurra Roma–Orange1 Bassano (15:30), Barcelona–NKA Pécs (18:00). Szeptember 17., szombat: Orange1 Bassano–NKA Pécs (15.30), Barcelona–Stellazzurra Roma (18:00).

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.