UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-09-05 14:44

Ökölvívás: nem a pihenésről szólt az utánpótláskorú versenyzők nyara

Nem a pihenésen, sokkal inkább a kemény munkán volt a hangsúly a magyar korosztályos ökölvívóknak, akik az edzőtáborok mellett a hazai és a nemzetközi versenyeken is gőzerővel dolgoztak.

A június első hetében kezdődő, hetvenegyedik alkalommal megrendezett Bornemissza-emlékverseny indította el a hazai utánpótláskorú ökölvívók nyári szezonját. A hosszú múltra visszatekintő egri eseményen komoly, tizenöt országot magába foglaló nemzetközi mezőny jött össze, amelyen a junior- és ifjúsági korú bokszolók egyaránt ringbe szállhattak. A magyar fiatalok végül huszonegy éremmel zártak; a kategóriák túlnyomó részében odaértek a dobogóra.

Az ifik legutóbb Romániában szerepeltek Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az ifik legutóbb Romániában szerepeltek Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Nem sokkal később a juniorválogatott már Gyergyószentmiklóson szállt ringbe; a Gheorgheni Openen két medált zsebeltek be, míg a hozzájuk csatlakozó serdülők ötöt. A lányválogatottak tagjai közül többen Olaszországban szerepeltek nemzetközi körmérkőzéses tornán, illetve – a fiúkhoz hasonlóan – edzőtáborokban készültek. A „legélesebbnek” a serdülőkorú versenyzőknek kellett lenniük, hiszen augusztus közepén Törökországban kezdődött az esztendő – szempontjukból – legfontosabb megméretése, az Európa-bajnokság. A kontinensviadalról végül három éremmel (egy ezüst és két bronz) tértek haza a fiatalok. A serdülő Eb ideje alatt a juniorok sem tétlenkedtek, a Nemzetek Tornáján hat dobogós helyezést szállítottak, köztük az idén még veretlen Nileborg Krisztián aranyával. A korosztály jelenleg is intenzíven készül, a napokban a csehországi Olimpiai Reménységek Tornáján szerepelnek a Törteli Ferenc vezetőedző által irányított bunyósok. A válogatott szeptember végétől Olaszországban vesz részt az Európa-bajnokságon. Az ifik legutóbb a Moldavian Belten mutatták meg a tudásukat, amelyen hét érmet szereztek – ők novemberben vb-n vehetnek majd részt. Ám nem csak ők, hanem a még szintén utánpótláskorú – de a női felnőttválogatottal készülő – Hámori Luca (21) is kesztyűt húzott Romániában. A kőszegi fiatal nyakába is aranyat akasztottak az eseményen; elmondása szerint októberben a „nagyok” Eb-jéről is medállal térne haza. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.