UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-09-10 21:45

Kajak-kenu: 27 érem, közte 14 arany a pozsonyi ORV szombati napján

Továbbra is lenyűgöző a magyar kajakosok és kenusok fölénye a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén. A szombati 500 méteres döntőkben 14 arany-, 9 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtöttek versenyzőink, így 23 arannyal, összességében a magyar csapat 46 éremmel toronymagasan vezeti az éremtáblázatot.

A szombati 500 méteres döntőkben 14 aranyat nyertek a magyar fiatalok a vasárnapig tartó, pozsonyi kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén – számolt be honlapján a magyar szövetség.

Forrás: kajakkenusport.hu
Forrás: kajakkenusport.hu
Egyesben Tamás Gergő (K-1, 17 évesek), Debreczeni Lora Scarlett (K-1, 17), Kiszely Petra Diána (C-1, 17), Szegi Zsombor (C-1, 16), Sárkány Réka (C-1, 16), Gazdag Marcell (K-1, 15), Gyányi Milán (C-1, 15), Horváth Kata (K-1, 15) és Paragi Petra Laura (C-1, 15) is diadalmaskodott. A párosok mezőnyében Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász (C-2, 17), a Szabó Levente, Varga Bence páros (K-2, 15-16), a Holló Hanna Havadi, Mészáros Anna kettős (K-2, 15-16), valamint a Matkovics Vanda Zita, Paragi Petra Laura duó (C-2, 15-16) is a legjobbnak bizonyult és a négyesek csatározásában is begyűjtött egy elsőséget a Borbély László, Herda Richárd Viktor, Szűcs Milán Ádám, Tamás Gergő kajaknégyes. „Elsöprőnek mondható a csapat mai eredménye, a tegnapi ezer méterek után nagyon sokan tudtak ötszáz méteren is diadalmaskodni. Gazdag Marcell, Debreczeni Lora és Sárkány Réka ismét imponáló győzelmet aratott, és minden dicséretet megérdemel Szegi Zsombor is az elsőségért. A párosoknál fölényesen nyert a Matkovics Vanda, Paragi Petra kenukettes és a Holló Hanna, Mészáros Anna kajakpáros is, és hogy a Mészáros családban teljes legyen az öröm, Milán is felállhatott a dobogó legfelső fokára Mitropoulos Iliásszal a párosban. A párosoknál Varga Bence és Szabó Levente között tökéletes az összhang, jó nézni őket versenyezni. A négyesek versenyében fiú kajakosaink elhozták az aranyat, a kenusoknak szép bronzérem jött össze, aminek nagyon örültek, míg a lányok talán elfáradtak az egyes és páros csatáktól, nekik ezúttal nem sikerült a dobogóra állni” – mondta Dónusz Éva csapatvezető. A magyar érdekeltségű eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.