UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-09-11 18:28

Öttusa: Bauer Blanka bronz-, a lánycsapat ezüstérmes a lignanói ifi vb-n

Egy ezüst- és egy bronzérem a magyar csapat vasárnapi termése az olaszországi ifjúsági öttusa-vb-n: az U19-esek között Bauer Blanka harmadik lett egyéniben, míg a lánycsapat a második legjobbnak bizonyult az összetett eredmények alapján.

A negyedik és az ötödik magyar érmet is megszerezték a fiatalok az olaszországi ifjúsági vb-n vasárnap. Korábban az U17-esek mezőnyében induló versenyzők voltak eredményesek, míg a hét utolsó napján az U19-es lányok szállították az érmeket.

Bauer Blanka egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmet szerzett az ifi vb-n Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
Bauer Blanka egyéniben bronz-, csapatban ezüstérmet szerzett az ifi vb-n Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
Bauer Blanka egyéniben szerzett bronzérmet: vívásban a 15., úszásban pedig a 6. lett, a kombinált számot (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) viszont remekül abszolválta, a legjobb eredményt érte el, így nagyot ugorva landolt a harmadik helyen. A sikeres szereplése a lánycsapaton is sokat segített, hiszen a legjobb három versenyző (Bauer Blanka 3., Dobronyi Dorina 6., Gyugyi Laura 9.) eredményeiből összeálló pontszám végül ezüstérmet jelentett a fiataloknak. Tőlük kevéssel maradt el Tóth Dorka Sára, aki a 11. lett. Az egyéni verseny és a csapatok részletes eredményei ITT és ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.