UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-09-13 17:12

Ökölvívás: százhúsz fiatal méri össze a tudását az ifjúsági országos bajnokságon

Eljött az idő, hogy a hazai ifjúsági ökölvívók országos bajnokság keretén belül mérjék össze a tudásukat: a szerdától szombatig tartó debreceni eseményen összesen százhúsz fiatal vesz részt.

Az ifjúsági országos bajnokság lesz a hazai versenynaptár következő jelentős eseménye, amely fontos válogató a korosztályos világbajnokságra is. Összesen 120 versenyző részvételével az eseményre szeptember 14-17. között kerül sor Debrecenben – írja a boxing.hu.

A nemrégiben még Romániában szereplő fiúk Debrecenben is ringbe lépnek Forrás: MÖSZ
A nemrégiben még Romániában szereplő fiúk Debrecenben is ringbe lépnek Forrás: MÖSZ
A verseny helyszíne a Gizella utcai sportcsarnok lesz, ahol a legjobb 2004-es és 2005-ös születésű magyar bokszolók fognak találkozni. Összesen huszonöt bajnokot avatnak majd Debrecenben, tizenkettőt a lányok, tizenháromat a fiúk között. Az ifjúságiak számára az esztendő az Énekes István emlékversennyel kezdődött február közepén, amelyet az első alkalommal megrendezett Brassó Open nemzetközi torna követett. A legjobb ifjúságiak szerepet kaptak az áprilisi szófiai Európa-bajnokságon, amelyen a legjobb eredményt Kovács Nikolett érte el, aki a 70 kilósok között bronzérmet szerzett. A korosztály versenyzői a franciaországi ISF Gymnasiadén is gyűjtögették a medálokat, közülük ketten is elsők lettek. Júniusban került sor a 71. Bornemissza-emlékversenyre Egerben, amely hagyományosan fontos állomása az ifjúsági csapat évközi felkészülésének – a Heves megyei tornán nyolc ifista nyakába került arany. A lányok mezőnyében negyvenen, a fiúk között nyolcvanan lépnek ringbe Debrecenben; az első mérkőzéseket szerda délután rendezik, míg a döntőkre szombaton kerül sor. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.