UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-09-13 21:18

Strandröplabda: szerdán kezdődik a törökországi U19-es világbajnokság

Négy magyar párossal az indulók között, szerdán a selejtezőkkel rajtol el a U19-es strandröplabda-világbajnokság a törökországi Dikiliben.

A fiúk és a lányok mezőnyében is két-két páros képviseli a magyar színeket a szerdától vasárnapig tartó U19-es strandröplabda-vb-n. Előbbiben a Borbély Boldizsár, Veress Ákos és a Polgár Levente, Udvarhelyi Márton egység lép homokra, míg a lányok között a Vasvári Zsófi, Gubik Hanna és a Kun Stefánia, Honti-Majoros Chiara kettős szerepel Törökországban. Mind a négy magyar duó selejtezős, így elsőként meg kell küzdeniük a főtáblára jutásért. A selejtező 20-20 fős küzdelmeiből 4-4 páros folytathatja a legjobb 32 között.

Vasvári Zsófi (balra) és Gubik Hanna párosa tavaly a 17. lett az U19-es vb-n Forrás: FIVB / volleyballworld.com
Vasvári Zsófi (balra) és Gubik Hanna párosa tavaly a 17. lett az U19-es vb-n Forrás: FIVB / volleyballworld.com
A Magyar Röplabda Szövetség tájékoztatása szerint kedden délután kisorsolták a mieink ellenfeleit. A lányok tornáján Gubik Hanna és Vasvári Zsófi erőnyerőként rögtön a selejtező második körében kezd, ellenfelük a cseh Koblizkova, Lajkebová és a német Maidhof, Meiser páros összecsapásának győztese lesz. Győzelem esetén a selejtező utolsó fordulójában a spanyol-román mérkőzés nyertes ellen vívhatják ki a főtáblára jutást. Kun Stefánia és Honti-Majoros Chiara a norvég Vaigafa, Munkejord kettős ellen startol a selejtezőben. Ha nyernek, a spanyol Izuzquiza, Serrano duó vár rájuk. Amennyiben ezt a mérkőzést is sikerrel veszik, úgy a harmadik körben norvég vagy finn ellenféllel küzdhetnek meg a főtábláért. Udvarhelyi Márton és Polgár Levente szintén erőnyerőként indul. A selejtező második fordulójában a kanadai Kiriakou, Svendsen páros lesz az ellenfelük. Továbbjutás esetén a harmadik körben holland, amerikai vagy lett páros ellen következhet a főtábláért. Borbély Boldizsár és Veress Ákos a selejtező nyitányaként a norvég Lauvland, Mol duóval találkozik. Ha győznek, a spanyol Martí, Marzo páros ellen folytathatják. Ismételt siker esetén a szingapúri és belga párosok győztese ellen játszhatnak a főtáblára jutásért. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.