UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-14 18:04

Kézilabda: Csernyánszki Liliána megsérült, többhetes kihagyás vár rá

A Debreceni VSC 18 éves kézilabdázója, Csernyánszki Liliána fáradásos törést szenvedett a lábában, így az ifjúsági vb-bronzérmes irányító hathetes kényszerpihenő előtt áll.

Mozgalmas időszakon van túl a debreceniek 18 éves tehetsége, Csernyánszki Liliána, hiszen nyáron a korosztályos kézilabda-válogatott tagjaként szerepelt Macedóniában az ifjúsági világbajnokságon, és ott bronzérmet nyert. Majd hazatérése után rövid pihenőt követően rögtön bekapcsolódott klubcsapatának felkészülésébe. Csernyánszki az első fordulóban pályára lépett az NB I-es és az NB I/B-s csapatban is, ám a következő héten kiderült, hogy hosszabb kihagyásra kényszerül.

Csernyánszki Liliána Forrás: dvsckezilabda.hu
Csernyánszki Liliána Forrás: dvsckezilabda.hu
„Az ifjúsági válogatottban a felkészülés elején szúró fájdalmat éreztem a sípcsontomban – mondta sérüléséről Csernyánszki a DVSC honlapján. – Előtte az ifjúsági bajnokság négyes döntőjében még a bokám fájt, azt hittem az sugárzik ki, így a nyáron nem is foglalkoztam vele. Amikor a vébé után hazajöttem, és az egyhetes pihenő után beálltam, akkor újra éreztem a fájdalmat, de arra gondoltam, hogy talán a talajváltás miatt van. Aztán a múlt hét elején masszőrünk, Kazsimér Attila megnézte a lábamat, s mivel be is volt dagadva, elküldött röntgenre. A felvételen tisztán látszott a fáradásos törés, így hat hetet ki kell hagynom. Persze addig is készülök a folytatásra: biciklizni, úszni szabad és felsőtestre is tudok erősíteni, amellett pedig kapom a kezeléseket.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.