UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-09-14 14:46

Ökölvívás: motiváltan várják a magyar fiatalok a junior Eb-t

A magyar junior ökölvívó-válogatott gőzerővel készül a szeptember végén kezdődő korosztályos Európa-bajnokságra, a sűrű programban pedig az edzőtáborok mellett külföldi tornák is szerepelnek; a fiatalok motiváltan várják az olaszországi kontinensviadalt.

Tele volt programokkal a juniorkorú (2006-os vagy 2007-es születésű) ökölvívók naptárjában a nyári szezon, a korosztályos válogatott ugyanis gőzerővel készül a szeptember 25-én startoló Európa-bajnokságra, aminek az olaszországi Montesilvano ad otthont. A Törteli Ferenc vezetőedző által irányított válogatott tagjai az elmúlt hónapokban Romániában, Olaszországban és Csehországban is versenyeztek, amelyeken bőszen gyűjtögették az érmeket. Az Usti nad Labemben rendezett Olimpiai Reménységek Tornájáról egy arany-, hat ezüst-, valamint egy bronzéremmel tértek haza szeptember elején.

A juniorválogatott motiváltan várja a korosztályos Eb-t Forrás: MÖSZ
A juniorválogatott motiváltan várja a korosztályos Eb-t Forrás: MÖSZ
A felkészülés azonban nem teljes az edzőtáborok nélkül, ebből pedig bőven kijutott a fiatal bokszolóknak. Nyáron az ukránok korosztályos legjobbjaival is eltöltöttek néhány napot, és az Eb előtti két hét is a tréningezésről szól a számukra, hogy a lehető legjobb formába kerüljenek a kontinensviadal kezdetére. „Nagyon jól érzem magam az edzőtáborban. Reggel és délután is tréningezünk, jó hangulatban készülünk az Európa-bajnokságra – mondja a csapat tagja, Kozák Kevin. – Megtisztelő, hogy az ország legjobbjaival edzhetek. Évek óta ismerjük egymást, remek közösség alakult ki. Az év eddigi részével elégedett vagyok, erős versenyzőket sikerült legyőzni, és sok aranyérmet szereztem különböző tornákon, itthon és külföldön is. Az olaszországi Eb-n is medálra hajtok, igyekszem a gyorsaságomat kamatoztatni!” Benedek Péter hasonlóan elszántan nyilatkozott a torna előtt. „Könnyűnek semmiképp sem lehet nevezni a felkészülésünket. Mindent megteszünk, hogy elérjük a célunkat, remélem, minél többünknek sikerülni fog. A maximumot akarom kihozni magamból!” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.