UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-15 09:15

Kosárlabda: a Győrben az év játékosának választott Milkovics Réka a BEAC-ban is megtalálta a számítását

A Győrben nevelkedett, korosztályos válogatott kosárlabdázó, Milkovics Réka hosszú évek után ősztől nem a zöld-fehérek színeiben kezdi meg a bajnokságot, hanem a BEAC játékosaként. A klubváltás hátteréről, illetve várakozásairól kérdeztük a 18 éves játékost.

Múlt kedden tartották meg a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzést a házigazda SERCO UNI Győr és a Sopron Basket női kosárlabdacsapatai között. A Rába-parti klubban mostanra hagyománnyá vált, hogy az emlékmeccseken rendre díjazzák az előző évad legjobbjait. Az idei díjazottak közül a 18 éves Milkovics Réka két elismerést is átvehetett: a legjobb U18-as játékos cím elnyerése mellett az év győri játékosának is megválasztották.

Milkovics Réka (pirosban, jobbra) a több játéklehetőség és tanulmányai miatt döntött a BEAC mellett Forrás: FIBA.Basketball
Milkovics Réka (pirosban, jobbra) a több játéklehetőség és tanulmányai miatt döntött a BEAC mellett Forrás: FIBA.Basketball
Ugyanakkor a pályafutása kezdete óta Győrben nevelkedő Milkovics az őszi szezont már nem győri színekben kezdi meg, hanem kölcsönben az E.ON ELTE BEAC együttesében folytatja pályafutását, és elmondása szerint, a fővárosban már rövid idő után otthon érzi magát. „Eddig csak pozitív benyomások értek itt a BEAC-ban, az első pillanattól fogva nagyon élvezem az edzéseket. A közösség és a szakmai stáb is remek, mindenki segítőkész, szóval tényleg könnyen, gyorsan ment a beilleszkedés – kezdte Milkovics Réka az Utánpótlássportnak. – Úgy érzem, a csapaton belül egyre inkább kezdem megtalálni a helyem. Alapvetően is szeretem azt a stílust, amit Andi néni (Mészárosné Kovács Andrea, az E.ON ELTE BEAC új vezetőedzője – A szerk.) képvisel. Nekem abszolúte fekszik a felfogása mind az edzésmunkában, mind a meccselésben. Rendkívül nagy hangsúlyt fordít a védekezésre, aminek külön örülök, szóval a személye önmagában sokat jelentett, amikor úgy döntöttem, hogy itt folytatom.” A fiatal hátvéd-bedobó augusztusban a görögországi U18-as Európa-bajnokságon szerepelhetett, és a kontinenstorna hét meccsén 5,9 pontot és 2,6 lepattanót átlagolt a 11. helyen végző magyar válogatott színeiben.
Milkovics Réka Forrás: FIBA.Basketball
Milkovics Réka Forrás: FIBA.Basketball
„A klubváltásom mellett a másik fő érv az egyetem volt. Most kezdtem a tanulmányaimat az ELTE-n, kereskedelem és marketing szakon. Az ELTE révén pedig mondhatni, adta magát a BEAC. Majd nyáron az első közös beszélgetés annyira meggyőzőre sikerült, hogy nem sokat hezitáltam, hogy náluk folytassam” – mondta Réka. Aki az elmúlt szezonban már debütálhatott az NB I/A-csoportban: kilenc mérkőzésen átlagban 2,3 percet töltött a pályán, és ez idő alatt 0,4 pontot átlagolt. „Az eddig lejátszott felkészülési meccseken szerencsére jelentős játékperceket kaptam, aminek nagyon örülök. Igyekszem ezzel a lehetőséggel a lehető legjobban élni, és folyamatosan fejlődni. Mindenképpen szeretnék meghatározó szerepet kivívni magamnak a bajnokságban. Ez a legfőbb célom a következő évadra.” További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.