UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-09-15 17:29

Labdarúgás: kétgólos hátrányból felállva döntetlent játszott az U17-es válogatott a görögökkel felkészülési meccsen

Az U17-es labdarúgó-válogatott a keddi győzelem után csütörtökön – hatgólos meccsen – döntetlent játszott a görögökkel, a két csapat újpesti felkészülési találkozóján.

A csütörtöki találkozón gyakorlatilag egy gól előnyt adott a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a görögöknek: az ellenfél ugyanis a középkezdés után hét másodperc alatt három érintésből megszerezte a vezetést, a végig rendkívül agilisan játszó Stefanos Tzimas volt eredményes az újpesti mérkőzésen.

Forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu
Az MLSZ beszámolója szerint a gól után nem sikerült azonnal rendezni a sorokat, a 10. percben a rosszul sikerült labdakihozatalnál a görögök a magyar válogatott 16-os vonalánál szerezték meg a labdát, majd Tzimas révén kihasználták az adódó ziccert (0–2). Szerencsére gyorsan szépítettek a mieink, Molnár Csaba éles szögből, a bal oldalról elvégzett szabadrúgásból a jobb alsó sarokba lőtt (1–2). Bár a házigazda csapat dolgozott becsülettel, hogy kiegyenlítsen, a 45. percben visszaállította a kétgólos előnyt a vendég alakulat: a szabadrúgásnál a magyar játékosok nem figyeltek eléggé, Tzimas pedig két csel után a kapuba lőtt, egy félidő alatt mesterhármasig jutva (1–3). Belvon Attila a szünetben kettőt, az 59. percben még négyet cserélt, és a frissen beszállókkal pillanatok alatt felgyorsult a játék, a négyes csere után a mieink szinte azonnal ledolgozták a hátrányt: a 61. percben Schneider Nándor jobb oldali beadása után Katona István fejelt a hálóba (2–3), míg a 63. percben Bagi Ádám tört be a tizenhatoson belülre, majd emelt a kapuba (3–3). A hátralévő közel félórában a győztes gól megszerzéséért küzdött a magyar együttes, de a lefújásig nem tudta megszerezni a negyedik találatot, így döntetlennel zárult az összecsapás. „Rosszul kezdtünk, de kétgólos hátrányban megdolgoztunk azért, hogy a kezdeti könnyelműségért ne fizessük nagy árat, vagyis ne veszítsük el a meccset. Meg kell tanulnunk, hogy válogatottszinten minden mérkőzés minden másodpercében megfelelő koncentrációval, figyelmesen kell futballoznunk, nem adhatunk ajándék gólokat az ellenfélnek. Nagyon mélyről jöttünk vissza, de azt mindenképpen pozitívan kell értékelni, hogy kétgólos hátrányból felállva a győzelemért játszottunk a hajrában" – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország–Görögország 3–3 (1–3) Magyarország: Molnár Mátyás – Baján Roland (Lengyel Noel, 46.), Ásványi Domonkos (Kubicsek Levente, 46.), Umathum Ádám, Kun Olivér (Silimon Lóránt, 85.) – Szamosi Ádám (Balabás Bence, 58.), Kern Martin, Bagi Ádám (Bán Gergő, 78.) – Földi Gergő (Schneider Nándor, 58.), Varga Zétény (Katona István, 58.), Molnár Csaba (Balogh Zsombor, 58.) Gólszerzők: Molnár, Katona, Bagi, ill. Tzimas (3)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.