UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-09-15 14:40

Nyílt vízi úszás: mesés helyen harcolhatnak az érmekért fiataljaink a pénteken startoló utánpótlás-vb-t

A hosszúra nyúlt szezon végén péntektől a korosztályos világbajnokságon szerepelnek a nyílt vízi úszó szakág legjobbjai: tizenkét magyar versenyző harcolhat a minél jobb helyezésekért az Indiai-óceánban a Seychelles-szigeteken.

A megszokottnál sokkal korábban, június elején tartották az idén a nyílt vízi úszók utánpótlás Európa-bajnokságát; ezt a döntést Gellért Gábor szövetségi kapitány teljességgel szakmaiatlannak nevezte, hiszen csak medencés válogatót lehetett tartani a kontinensviadal előtt, így még ő sem tudta pontosan megítélni, mennyire lehet erős a magyar csapat.

Betlehem Dávid Forrás: MTI
Betlehem Dávid Forrás: MTI
A tizenhét fokos vízben a setubali óceáni áramlatok gyűrűjében nem volt könnyű dolguk a fiataloknak, ezen körülmények között három érmet nyertek versenyzőink. A teljesítmény elmaradt az elmúlt évek produkciójától, de azért szégyenkezésre természetesen így sem volt ok: az U19-esek mezőnyében Betlehem Dávid arany-, Szimcsák Mira pedig ezüstérmes lett, miközben a korosztály győztes váltójának is tagjai voltak Sárkány Zalán és Fábián Bettina mellett. Közülük Sárkányon kívül mindenki ott lesz a Seychelles-szigeteki megméretésen is. A legnagyobb név és egyben esélyes ezúttal is Betlehem, aki elképesztően sikeres nyarat zárhat le az Indiai-óceán közepén: a Budapesten nyert felnőtt-világbajnoki ezüstérme mellé biztosan szerezne még egy medált. A lányok között pedig Szimcsák Mirának a leghosszabb az eddigi dicsőséglistája, az idén is nyert már Eb-érmet, emellett pedig a fiatalabb korosztályokban világbajnokságot is nyert már. A program az utánpótlás-világversenyeken megszokott ütemben alakul: pénteken az U15-ös és U17-es korosztály egyéni számait tartják, szombaton következnek az U19-esek, vasárnap pedig a váltóversenyekkel zárul az esemény.

Utánpótlás nyílt vízi úszó-világbajnokság (szeptember 16-18., Seychelles-szigetek) Fiúk. U19: Betlehem Dávid, Hambardzumyan Arshak; U17: Hartmann Máté, Kovács-Seres Hunor; U15: Kaiser Dominik, Nagy-Selmeczy Bulcsú Lányok. U19: Fábián Bettina, Szimcsák Mira; U17: Csulák Lia, Flück Nóra; U15: Győrffy Lili, Rohács Luca

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.