UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-17 20:44

Kosárlabda: a Barcelonát legyőzve a Stellazzurra Roma nyerte a pécsi U16-os fiú nemzetközi tornát

A tornagyőzelemért az olasz Stellazzurra Roma három ponttal verte a világhírű Barcelona U16-os fiúcsapatát a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezett, nívós korosztályos viadalon. A házigazda pécsiek helytálltak, de három vereséggel az utolsó, negyedik helyen zártak.

Európa krémje látogatott el Pécsre a csütörtöktől szombat estig tartó, U16-os fiú nemzetközi kosárlabdatornára. A házigazda Rátgéber-alakulat mellett a kontinens elitjébe tartozó Barcelona, továbbá két olasz gárda, a Stellazzurra Roma és az Orange1 Bassano vett részt a viadalon.

Forrás: NKA Pécs
Forrás: NKA Pécs
Az első játéknapon a Barcelona 70–50-re verte az Orange1 Bassano együttesét, míg az NKA Pécs 73–55-ös vereséget szenvedett a Stellazzurra Romától. Ezután pénteken a mecsekiek nagy csatára késztették a Barcelonát, de végül 79–70-re kikaptak a magasabban jegyzett riválistól. Az olaszok házimeccsén a Stellazzurra Roma 80–63-ra legyőzte az Orange1 Bassanót. Így a záró napon a katalánok és a rómaiak egymás ellen dönthették el az első hely sorsát, szoros küzdelemben az olaszok nyertek 74–71-re. A harmadik helyért a Bassano 72–65-re felülmúlta a pécsieket, akik bár mind a három meccsen szépen helytálltak, nyeretlenül a negyedik helyen zárták a rangos tornát. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.