UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-09-18 17:40

Vívás: Wolf Eszter duplázott a junior tőrözők első válogatóin

A leánymezőnyben Wolf Eszter mindkét nap győzött, a fiúk között Bagdány Albert és Budaházy Ambrus osztozott az aranyérmeken a junior tőrözök első két Magyar-kupa-fordulóján.

A hétvégén a Ludovika Arénában rendezték a junior tőrvívók első dupla válogatóját, az új rendszer alapján szombaton és vasárnap is egyéni Magyar-kupa-fordulón vettek részt a fegyvernem fiatal képviselői.

A lányok első napi dobogósai Forrás: hunfencing.hu
A lányok első napi dobogósai Forrás: hunfencing.hu
Szombaton a lányok között a Budapesti Honvéd vívója, Wolf Eszter a döntőben 15:9-re győzte le a nála két évvel fiatalabb, a Csomorkányt erősítő Papp Jázmint, majd másnap is a bejutott a fináléba, melyben 15:12-re bizonyult jobbnak a még mindig csak 15 éves, a Törekvésben edződő Kollár Annánál. A fiúk küzdelmeiben Bagdány Albert és Budaházy Ambrus remekelt, hiszen mindkét nap döntőt vívott. Az első napi aranyasszóban az immár a Ludovika színeiben induló Bagdány 15:8-ra nyert klubtársa ellen, majd a másnapi utolsó meccsen jött a visszavágás, és Budaházy 15:11-es sikerrel múlta felül kihívóját. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.