UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-09-18 15:31

Vízilabda: 25 lőtt góllal kezdte az Eb-jét az U19-es fiúválogatott

A magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a törökök elleni 25–2-es győzelemmel kezdte meg szereplését a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

A várakozásoknak megfelelően az első meccsén nem ütközött jelentősebb ellenállásba az U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Könnyed győzelemmel kezdett az U19-es válogatott az Eb-n Fotó: Dobos Sándor
Könnyed győzelemmel kezdett az U19-es válogatott az Eb-n Fotó: Dobos Sándor
Nyéki Balázs együttese a D csoport nyitómérkőzésén a törökök ellen szállt vízbe, és már az első negyed végén 8–0-ra vezetett. A folytatásban is végig látszott a két csapat közti a különbség, a záró játékrészt 10–1-re, a találkozót pedig 25–2-re nyerte a magyar válogatott. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Vigvári Vince lett öt góllal. A csapatra a vasárnapi „bemelegítés” után hétfőn már komoly összecsapás vár, Mészáros Máytásék a házigazda montenegróiakkal játszanak csoportrangadót.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.) D-CSOPORT, 1. forduló Magyarország–Törökország 25–2 (8–0, 1–1, 6–0, 10–1) G.: Vigvári Vince 5, Mészáros M. 4, Tátrai, Szalai, Vismeg Zs.3-3, Pető A., Klár 2-2, Nagy Norbert, Nagy Ákos, Lakatos Soma, ill. Alpman, Ketenci A magyar válogatott kerete: Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor Az Európa-bajnokság csoportbeosztása: A-csoport: Spanyolország, Hollandia, Málta, Csehország B-csoport: Horvátország, Olaszország, Georgia, Szlovákia C-csoport: Görögország, Szerbia, Románia, Németország D-csoport: Montenegró, Magyarország, Franciaország, Törökország A magyar válogatott csoportmérkőzései: Szeptember 18., 13 óra: Magyarország–Törökország 25–2 Szeptember 19., 19 óra: Montenegró–Magyarország Szeptember 20., 10 óra 20: Magyarország–Franciaország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.