UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-09-19 13:28

Labdarúgás: Kerkez Milos bekerült a hét álomcsapatába Hollandiában

Az AZ Alkmaar 18 éves labdarúgója, a magyar válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzéseire is meghívott Kerkez Milos az Ajax legyőzéséből kivett része után bekerült a holland bajnokság legutóbbi fordulójának álomcsapatába.

A 18 éves Kerkez Milos (AZ) bekerült a holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) hétvégi fordulójának álomcsapatába a De Telegraafnál; az Ajax elleni győztes (2–1) meccsen nyújtott teljesítménye nagyon tetszett a csapatot összeállító korábbi Feyenoord-legendának, Rinus Israelnek – számol be az NSO.

Kerkez Milos bekerült a hét álomcsapatába Hollandiában Forrás: MLSZ
Kerkez Milos bekerült a hét álomcsapatába Hollandiában Forrás: MLSZ
„Megítélésem szerint Kerkez kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Ajax ellen – idézi a tekintélyes holland lap a korábbi 47-szeres holland válogatott Rinus Israelt, akit annak idején kétszer (1970, 1975) megválasztottak az év labdarúgójának Hollandiában. – Ha fizikailag nem is ő a legerősebb, rendkívül rámenős a párharcokban és remekül bánik a labdával. Fényes jövő előtt áll, ebben biztos vagyok. Irigylésre méltó helyzetben van az a klub, amelyik úgy adhatta el Owen Wijndalt (nyáron éppen az Ajaxnak – A szerk.), hogy az utódja már házon belül volt. Aki legalább olyan jó, mint az elődje, ha nem jobb máris. Látszik, hogy mind a szakmai munka, mind a scouting jó kezekben van a klubnál.” Mint ismert, a magyar U-válogatott labdarúgó meghívást kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar válogatott keretébe. Az Ajax veretlenségének véget vető AZ-ból Kerkez mellett a győztes gólt szerző Jens Odgaard is bekerült a De Telegraaf álomtizenegyébe. Az Eredivisie tabelláját a PSV (18 pont) vezeti az Ajax (18) előtt, a mezőny egyetlen veretlenje, az AZ 17 ponttal a harmadik. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.