UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2022-09-19 08:58

Triatlon: a magyar mixváltó hetedik helyével ért véget az ifi Eb

Vasárnap este ért véget a franciaországi ifjúsági triatlon Európa-bajnokság, amelyen a tizenegy fős magyar csapat két top 10-es eredményt ért el; a mixváltó hetedik, Kropkó Márton pedig egyéniben tizedik lett.

Szeptember 15. és 18. között rendezték meg a ifjúsági (16-17 éves) triatlonosok Európa-bajnokságát. Az esemény tradicionálisan fesztiváljellegű (a futamok mellett számos egyéb programban vehetnek részt az indulók), ám a fókusz természetesen elsősorban a versenyzésen van. A kontinensviadal mezőnyéből idén sem hiányozhatott a magyar küldöttség, amely tavaly remekül szerepelt. Akkor az utolsó napon a Nádas Romina, Hóbor Zalán, Dobi Lili, Trungel-Nagy Kolos összeállítású mixváltó első helyen ért célba az antalyai tornán, míg utóbbi a fiúk között a dobogóról kevéssel lemaradva 5., a lányok között Dobi 10. lett.

A magyar küldöttség a franciaországi ifi Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
A magyar küldöttség a franciaországi ifi Eb-n Forrás: Magyar Triatlon Szövetség
Az idei kiírást a franciaországi La Baule-ban rendezték, a csapathoz pedig a tavaly az utolsó pillanatban megbetegedő, 2022-ben remek formában versenyző Kropkó Márton is csatlakozott. A torna programja pénteken az elődöntőkkel kezdődött, a magyar fiatalok közül pedig mindenki bejutott az A- vagy a B-döntőbe. Az egyéni mezőny legjobb harminc indulója került az A-jelű csoportba, akik szombaton döntötték el egymás között az érmek sorsát. A magyar fiatalok közül a fiúmezőnyben Kropkó Márton érte el a legjobb eredményt, 10. helyen haladt át a célvonalon, őt a tizenhetedik pozícióban Trungel-Nagy Zalán követte. A többiek a B-fináléban bizonyíthattak: Czigány Bánk 6., Csüllög Marcell 16., Tátrai Brúnó pedig 21. lett. A lányok között három fiatal képviselte a magyar színeket a legjobb harminc versenyző között, top 20-as helyezést azonban egyikőjük sem tudott elérni. Közülük Pusztai Dóra érte el a legjobb eredményt, ő 21. lett. Őt követte Baier Zsófia (27.) és Lehmann Sára (29.). A B-döntőben Szobácsi Laura 4., Papp Laura 9., Vas Eszter 11. lett. Vasárnap került sor a mixváltók versenyére, amelyben a magyar csapatot Kropkó Márton, Pusztai Dóra, Trungel-Nagy Zalán és Baier Zsófia képviselte. A tavalyi tornához hasonlóan ismét ez a szám hozta a legjobb magyar eredményt, ám – Kropkó remek kezdése ellenére, amely során elsőként váltott a csapat – sajnos érmet most nem ünnepelhettek a fiatalok, végül hetedikek lettek. További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.