UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-09-20 13:15

Vízilabda: hibátlanul csoportelső a fiúválogatott az U19-es Eb-n

A franciákat is gond nélkül legyőzte, így csoportelső lett és a negyeddöntőre készülhet az U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Kedden a franciák ellen ugrott vízbe a magyar U19-es fiú vízilabda-válogatott a korosztály podgoricai Európa-bajnokságán.

Vigvári Vince négy gólt lőtt a franciáknak Forrás: total-waterpolo.com
Vigvári Vince négy gólt lőtt a franciáknak Forrás: total-waterpolo.com
  A Nyéki Balázs által irányított együttes a nehezebb feladatát már elvégezte a D jelű négyesben, hiszen hétfő este 17–8-ra legyőzte a házigazda montenegróiakat, így gyakorlatilag már csoportelsőnek tudhatta magát. A hibátlan mérleghez azonban még – kevés pihenő után – le kellett játszani a harmadik meccset, de a várakozásoknak megfelelően a franciák nem tudtak jelentősebb gondot okozni a magyarok számára. Az első negyed végén 5–1-re, félidőben pedig 9–3 vezetett a válogatott, amely a folytatásban visszavett a lendületből, de így is magabiztosan, 13–6-ra nyerte meg az összecsapást. A mérkőzés legeredményesebb játékosa ezúttal a négy gólt jegyző csapatkapitány, Vigvári Vince lett. A csoportelsőséggel a sokra hivatott gárda automatikusan a negyeddöntőbe jutott. A négy közé kerülésért csütörtökön játszik a csapat, az ellenfél még ismeretlen, a tapasztalt erőviszonyok alapján a hollandok következhetnek.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.) D-CSOPORT, 3. forduló Magyarország–Franciaország 13–6 (5–1, 4–2, 2–1, 2–2) Gólszerzők: Vigvári Vince 4, Szalai 3, Pető 2, Varga V. 2, Klár, Vismeg, illetve Ondo Methogo 2, Lena 2, Moussa Benyassine, Nardon A magyar válogatott kerete: Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor Az Európa-bajnokság csoportbeosztása: A-csoport: Spanyolország, Hollandia, Málta, Csehország B-csoport: Horvátország, Olaszország, Georgia, Szlovákia C-csoport: Görögország, Szerbia, Románia, Németország D-csoport: Montenegró, Magyarország, Franciaország, Törökország A magyar válogatott csoportmérkőzései: Szeptember 18., 13 óra: Magyarország–Törökország 25–2 Szeptember 19., 19 óra: Montenegró–Magyarország 8–17 Szeptember 20., 10 óra 20: Magyarország–Franciaország 13–6

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.