UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-09-23 17:33

Atlétika: szombaton Csehországban szerepelnek válogatott viadalon az U16-osok

Az U16-os magyar atléták szombaton a csehek, a horvátok, a szlovének, valamint a szlovákok ellen méretik meg magukat Znojmóban.

Szombaton a csehországi Znojmo városa ad otthont az U16-os atléták válogatott viadalának. Az eseményen a magyar csapat mellett a házigazda csehek, a horvátok, a szlovének, valamint a szlovákok küzdenek meg egymással a minél jobb eredményért.

Rózsahegyi Bori EYOF-győztesként szerepelhet Znojmóban Fotó: Szalmás Péter / Magyarock
Rózsahegyi Bori EYOF-győztesként szerepelhet Znojmóban Fotó: Szalmás Péter / Magyarock
A megméretésen nemenként tizenöt egyéni versenyszámban mutatják meg magukat a fiatalok, emellett a fiúk és a lányok is indulnak 4x100 méteres váltóban, továbbá 4x300 méteren vegyes csapatok szerepelnek. Egy versenyszámban két fő vesz részt nemzetenként. Az U16-osok számára még nem rendeznek külön világversenyt, így a válogatott viadal minősül a korosztály egyik legrangosabb nemzetközi próbatételének. Ezzel együtt a mostani küldöttségben szerepelnek olyan ígéretek, akik a nyáron a besztercebányai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) már letették a névjegyüket. Az egyikük például Rózsahegyi Bori, aki távolugrásban emlékezetes győzelmet aratott az EYOF-on. De nem csak az ő ismételt remek versenyzésében bízhatunk, hiszen a csapatban több olyan reménység is akad, aki még az ellenfelek erejének csupán részleges ismeretével együtt is jó eséllyel pályázhat a versenyszámának megnyerésére, így a magyar pontok gyarapítására. A magyar U16-os válogatott indulói névsora ITT érhető el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon