UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-09-24 09:00

Ökölvívás: magyarokkal a mezőnyben rajtol az olaszországi junior Eb

A magyar junior ökölvívó-válogatott részvételével kedden rajtol az olaszországi korosztályos Európa-bajnokság; az esemény előtt a csapat vezetőedzője, Törteli Ferenc nyilatkozott az Utánpótlássportnak.

Eljött az idő: a juniorkorú ökölvívók Európa-bajnokságán induló fiatalok vasárnap érkeznek meg a verseny helyszínére, az olaszországi Montesilvanóba, ahol a szokásos technikai értekezlet, a mérlegelések és a sorsolás után kedden lépnek először ringbe.

A juniorválogatott motiváltan várja a korosztályos Eb-t Forrás: MÖSZ
A juniorválogatott motiváltan várja a korosztályos Eb-t Forrás: MÖSZ
A mezőnyből természetesen a magyar versenyzők sem hiányoznak, a küldöttség tagjaiként tízen húznak kesztyűt az október 4-ig tartó viadalon, hogy megmutassák a tudásukat. A felkészülés már hónapok óta zajlik, az elmúlt időszak tornáinak eredményeit tekintve pedig nem panaszkodhatnak a hazai ökölvívók. A 2006-os és 2007-es születésű sportolók még ezen a héten is edzőtáboroztak, Tatán történtek meg az utolsó simítások. „Amit lehetett, megtettünk a felkészülés során, mindenki igyekezett a legjobbját hozni – mondja a juniorválogatott vezetőedzője, Törteli Ferenc. – Szeptemberben a skótok fiataljaival is készülhettünk, ami valamelyest váratlanul ért minket, ám a srácok hamar fel tudták venni a tempót. Örültünk a lehetőségnek, a második, harmadik kesztyűzés közben pedig már egészen kreatív bunyókat láthattunk. A célokról nehéz beszélni, hiszen rengeteg múlik a sorsoláson, illetve olyan apróságokon, hogy ki milyen lábbal kel fel. Nagyon bízom a fiatalokban, és abban, hogy érmekkel fogunk hazatérni; ha jól jön ki a lépés, akkor akár többször is ünnepelhetünk majd.”

Az olaszországi junior Eb-n induló magyar keret: Fiúk: Benedek Péter (48 kg) Kozák Kevin (52 kg) Nagy Mátyás (54 kg) Frank Dániel (57 kg) Budai Szebasztián (66 kg) Nileborg Krisztián (70 kg) Dóka Zalán (75 kg) Lányok: Nyögéri Sára (52 kg) Varga Sára (57 kg) Müncz Kata (63 kg)

A korosztályos kontinensviadalra készülő csapattal nemrégiben az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is forgatott. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.