UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-09-25 17:10

Tollaslabda: negyeddöntős volt a legjobb magyar szereplés az U15-ös Eb-n

A pécsi Dorozsmai Hédi egyesben elért negyeddöntője volt a legjobb magyar szereplés a szombaton véget ért, spanyolországi U15-ös tollaslabda Európa-bajnokságon.

Szombaton ért véget az U15-ös tollaslabdázók Európa-bajnoksága, aminek a spanyolországi Ibiza adott otthont. A közel kétszáz indulót számláló eseményről a magyar csapat sem hiányzott, hazánkból összesen hét fiatal versenyző mérethette meg magát a korosztályos kontinensviadalon.

A magyar küldöttség az U15-ös Eb-n Forrás: MTLSZ
A magyar küldöttség az U15-ös Eb-n Forrás: MTLSZ
A küldöttség minden kategóriában képviseltette magát. Fiú egyesben Ágai Zénó (VS Dunakeszi) és Palkovics Péter (Multi Alarm SE) ragadott ütőt: előbbit az első fordulóban az ukrán Kunin állította meg, utóbbi viszont két meccset is nyert, mielőtt a nyolcaddöntőben kikapott a francia Tatranovtól, aki meg sem állt a döntőig, amelyben az első kiemelt Berenguertől (portugál) szenvedett vereséget. A lányoknál Karalyos Etelka (Hajdú TSE) Palkovicshoz hasonlóan két siker után búcsúzott a legjobb tizenhat között, azonban őt is túlszárnyalta Dorozsmai Hédi (Multi Alarm SE), akit a negyeddöntőben állított meg a cseh Maixnerová. Karalyos és Dorozsmai nem csak egyesben, egynemű párosban is elindult, természetesen egymás oldalán. Két szoros szettben győzték le német ellenfeleiket, a nyolcaddöntőben viszont nem bírtak a végül az elődöntőig masírozó ukrán összeállítással. A mezőnyben Pápai Luca (Tisza TSE) és Pinke Anna (Seregélyesi PDSE) is ott volt, sőt meccset is nyertek: kezdésképp lett duón jutottak simán tovább, a végállomás végül nekik is ukrán párossal szemben érkezett el. A fiúk párosainál a Pető Balázs (FBSE), Palkovics Péter egység kapott lehetőséget. A srácok az első fordulóban estek ki, két kiegyenlített szettet játszva szlovák riválisaikkal. A vegyes párosok kategóriájában Pinke és Pető ír duón jutott túl az első körben, a másodikban viszont portugálok állították meg őket. Ágai és Pápai háromszettes küzdelemben estek ki angol ellenfeleikkel szemben. A részletes eredmények ITT böngészhetők. További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.