UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-26 21:10

Kosárlabda: a remek szezonkezdet után a soproni Sitku Zsuzsanna hasonló folytatásban bízik

Az utánpótláskorúak közül Sitku Zsuzsanna nyújtotta a legjobb teljesítményt a női felnőttélvonalbeli kosárlabda-bajnokság első fordulójában. A Sopron Basket 18 éves erőcsatárát kérdeztük a nagyszerű, 13 pontos nyitó produkciója után.

Az Euroliga-címvédő Sopron Basket nagyon magabiztos, 94–61-es győzelemmel rajtolt a PINKK Pécsi 424 otthonában a női NB I/A-csoport alapszakaszának első játéknapján. A 18 esztendős Sitku Zsuzsanna is nagyban hozzájárult Gáspár Dávid csapatának sima sikeréhez, ugyanis 13 ponttal, 4 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 5 kiharcolt faulttal és 18-as VAL-mutatóval zárt, ezzel a forduló legjobb teljesítményét érte el az U20-asok közül.

Sitku Zsuzsanna (lilában) remek teljesítménnyel nyitotta az évadot a Sopron Basketben Forrás: hunbasket.hu
Sitku Zsuzsanna (lilában) remek teljesítménnyel nyitotta az évadot a Sopron Basketben Forrás: hunbasket.hu
„Játszhattunk volna kevesebb hibával, de első meccsnek rendben volt – kezdte Sitku csapata összteljesítményéről az Utánpótlássportnak. – Elsősorban védekezésben maradtunk el az elvárttól, mind csapatszinten, mind egyénileg. Ebben még nekem is sokat kell javulnom. Támadásban nagyjából sikerült megvalósítani azt, amit hosszú távon is szeretnék hozni, de persze remélem, lesz még ennél is jobb." A fiatal erőcsatár tavaly mutatkozhatott be az első osztályban a felnőttek között, és 16 mérkőzésen 3,3 pontot és 5,3-as teljesítményindexet átlagolt. Emellett az Euroligában is debütálhatott. Továbbá a nyáron a korosztályos válogatott tagjaként ötödik helyezést ért el a soproni U20-as Eb-n. „Mentálisan teljes másként vágtam neki ennek az évadnak, mint az elsőnek. Úgy csináltam végig a felkészülést, hogy tudtam, jóval nagyobb szerepet fogok kapni, főleg a magyar bajnokságban. Az eddigiekben főként Varga Alízra hárult nagy feladat első számú U20-as játékosként, de mivel ő kiöregedett, nekem kellett ezt átvenni tőle. Nyilvánvalóan, ez hatalmas dolog, hogy ha az ember a Sopron Basketben ilyen lehetőséghez juthat, ugyanakkor nehéz feladat is, bele kell nőnöm ebbe a szerepbe, de igyekszem megszolgálni a bizalmat, és minden meccsen a lehető legjobbat nyújtani. Úgy érzem, önbizalom terén sokat léptem előre az elmúlt időszakban, az edzéseken egyre magabiztosabban mozgok, és ez szerencsére a meccseken is meglátszik." További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.