UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-09-27 09:14

Asztalitenisz: bravúrgyőzelemmel mutatkoztak be a Statisztika fiataljai a női Extraligában

A kizárólag utánpótláskorúakkal felálló Statisztika UAK csapata megkezdte szereplését a női asztaliteniszezők Extraligájában, és remekül helytállt jóval esélyesebb ellenfeleivel szemben, mi több az Ajka ellen győzelmet is aratott. Oláh Zsuzsanna vezetőedzőt kérdeztük az ígéretes nyitó meccsek után.

A Barcsai Sophie (13), Dohóczki Nóra (13), Szosznyák Emma (16), Czeglédi Dorka (17) összeállítású Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub együttes az elmúlt hét végén az előző évad Final Four-résztvevővel, vagyis a négy legerősebb csapattal játszott a női Extraliga új szezonjának nyitányán.

Barcsai Sophie Forrás: MOATSZ

Barcsai Sophie Forrás: MOATSZ

A Marczibányi téri fiatalok nagyszerűen rajtoltak, mi több meglepetéssikert is arattak: megverték 6:3-ra az Ajkát, valamint a Kecskeméttől, az Erdérttől és a Budaörstől kikaptak – utóbbi kettő ellen két-két győztes meccsre is futotta. A sikerek közül kiemelendő, hogy a Dohóczki, Barcsai újonckorú páros 3:0-ra legyőzte a felnőttválogatott Imre Leila, Ambrus Krisztina (Erdért SE) kettőst. A Statisztika legjobbjaként a 13 esztendős Barcsai Sophie összesen öt egyes meccset nyert – az Ajka ellen hármat, az Erdért és a Budaörs ellen pedig egyet-egyet. „Az Ajka elleni siker abszolút meglepetés, előzetesen egyáltalán nem számítottunk hasonló bravúrra, így nyilván hatalmas volt az öröm – nyilatkozta Oláh Zsuzsanna, a Statisztika vezetőedzője az Utánpótlássportnak, akit vasárnap a dr. Ormai László-díjjal tüntettek ki a Magyar Edzők Napján. – A Budaörssel és az Erdérttel szemben szépen helytálltak a lányok, a Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra különösen jól játszott. A Kecskemét elleni utolsó meccsre már – főleg fejben – elfáradtak a lányok. Összességében ez biztató kezdés, ugyanakkor bízom benne, még több hasonló meglepetést tudunk okozni." Ráadásul a Statisztika legígéretesebb fiataljai közül ketten, az U19-es hazai ranglistát vezető Molnár Kendra (Győr) és az U17-es éllovas Hudák Dorina (Orosháza) is kölcsönben más csapatban szerepel. A Marczibányi téri alakulat kétéves kihagyás után indult el újra az Extraligában. „Elsősorban a tapasztalatszerzés a cél a játékosainknak, de persze a továbbiakban sem szeretnénk »pofozógépek« lenni. Óriási lehetőség a fiataloknak, hogy olyan játékosokkal játszhatnak, mint Madarász Dóra vagy Póta Gerogina. Csak a hasznukra válhatnak ezek a mérkőzések."

EREDMÉNYEK: Budaörsi SC–Statisztika UAK 6:2 Statisztika UAK–Ajkai Asztalitenisz SE 6:3 Budapesti Erdért Sportegyesület–Statisztika UAK 6:2 Kecskeméti Spartacus–Statisztika UAK 7:0

A részletes eredmények ITT megtekinthetők. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.